door Roger Engelberts

Aardbeientelers openen seizoen

Op de derde dinsdag in april opende het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen. Een traditie, althans vanaf dit jaar. Een groep betrokken en trotse aardbeientelers nam het initiatief en sloeg de handen ineen. Het resultaat mag er zijn. De derde dinsdag in april is voortaan een nieuwe nationale feestdag!

Dat de derde dinsdag in april nu staat als een huis, was mede te danken aan de enorme media-aandacht op (nationale en regionale) televisie, radio, in dagbladen en op internet. Als motivator stimuleerde Imagro de telers en hielp bij de ontwikkeling en uitvoering van de geslaagde actie.

De behoefte om zelf weer in contact te komen met de consument was een belangrijke reden voor de telers om het Hollandse aardbeieninitiatief te starten. Een uniek initiatief, omdat telers nu samen de kar trekken, niet de afzetorganisatie, het Groente & Fruitbureau of losse telerverenigingen. De telers zelf hebben niet alleen sectorbreed de handen ineen geslagen, maar ook financieel bijgedragen.

Drijvende kracht achter het initiatief ligt bij ruim 20 aardbeientelers. Verspreid over Nederland, variërend van groot tot klein, van kas tot volle grond. Daarnaast zijn er een paar heel enthousiaste aardbeienambassadeurs die waar mogelijk assisteren.

Zo kan er nu een website (www.hollandseaardbeien.nl) worden bezocht, een site met heel veel aardbeienweetjes, is er een Twitteraccount (@aardbeiweetjes) aangemaakt, alsmede een Facebook pagina. En bovendien was er de eerste landelijke openingsactie van het Hollandse aardbeienseizoen.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.