door Sander Groenen

Agri en Food; het hart van positieve gezondheid

Sander Groenen - Twee woorden waar niemand tegen zal zijn; positief en gezondheid. Iedereen streeft naar iets positiefs, of het nu gaat om een positief banksaldo, positieve feedback of positief nieuws. Idem met gezondheid. Half Nederland rent zich rot, brengt uren in de gym door en eet nog enkel verantwoord om gezond te zijn. Het lijkt wel dubbel op wanneer je niet alleen streeft naar gezondheid, maar naar positieve gezondheid*.

 

Positieve AgriFood regio
Agri en Food is het economische hart van veel regio's. De basis van enkele grote internationale, maar ook lokale bedrijven ligt in deze sector. En toch staat deze sector zwaar onder druk. We benadrukken vooral wat we niet willen. Geen stank, geen stof, geen gezondheidsrisico’s, geen vrachtverkeer en vooral geen overlast.

Hoe mooi is dan het concept “positieve agri en food”. Niet meer benadrukken wat we niet willen, maar vooral wat we als consument en ondernemers wél willen. Meer innovatie, meer trots op de (lokale) agrarische en food bedrijven, meer uitdragen wat er wel goed gaat, meer eerlijke producten tegen een eerlijke prijs, meer dan voldoende voedsel voor iedereen ter wereld, meer kwaliteit van leven voor iedereen, meer toonaangevend zijn voor de agri en food business wereldwijd; maar vooral ook meer positieve aandacht voor de bloeiende economische motor van de (lokale) economie.

*In 2012 introduceert Machteld Huber het concept “positieve gezondheid”. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte. Het gaat bij positieve gezondheid om het vermogen om met veranderende omstandigheden om te kunnen gaan. De focus op wat er wel is en waar we wel naar steven. Niet ziek, maar gezond!

Ook geschreven door Sander Groenen:

> Nooit meer honger! Nooit meer gas!
> Ode aan de ondernemer

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.