13 juli 2020

Bier drinken én de biodiversiteit versterken!

Sergio Toma is 27 jaar en een rasechte Limburger. Zijn hobby’s imkeren en brouwen staan aan de basis van zijn start-up B-kind. Met natuurproducten draagt Sergio bij aan herstel van de biodiversiteit.

Sergio presenteerde dit jaar zijn Honingbier NECTAR op de Horecava RAI Amsterdam. NECTAR is een fris hoppig zomerbier met 5,5 % alcohol. De Limburgse honing wordt mee vergist.

Sergio: “In de omgeving van mijn bijenkasten zaai ik een mix van kruiden en bloemen die goed zijn voor het bodemleven en de bijen. Dit is nog maar het begin. Alle grondstoffen die ik gebruik, o.a. gerst en hop, wil ik op den duur lokaal afnemen van biologische telers. Zo helpen we elkaar. Ook dankzij de korte keten kunnen boeren hun goede werk voortzetten.”

Topklas Ondernemen
Sergio studeerde Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Venlo. In zijn laatste jaar vertrok hij naar Den Bosch om het afstudeertraject Topklas Ondernemen te volgen; een activatie voor start-ups en jonge ondernemers in het vierde jaar van de HAS Hogeschool. Als lector co-creatief ondernemen gaf Roger Engelberts de afgelopen zes jaar creatieve impulsen aan dit traject. Hij initieerde onder ander het Topklas Gala, dit jaar in de vorm van een online event. De speciaal hiervoor in het leven geroepen vakjury van Imagro, met Judith van Heck als voorzitter, verkoos Sergio tot winnaar in de categorie ‘Meest innovatieve ondernemer’.

Maak kennis met Sergio!
In onderstaand filmpje maak je kennis met Sergio en zijn biodiversiteitversterkende biertje.

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.