door Marga te Velde

BIG Challenge passeert grens van 1 miljoen euro voor KWF

BIG Challenge, varkenshouderij tegen kanker heeft 1 miljoen euro voor het kankeronderzoek in Nederland bijeengebracht vanaf 2009. Daarmee is BIG Challenge het eerste team in het 6-jarige bestaan van Alpe d’HuZes dat een opbrengst van 1 miljoen euro realiseert. Drie mensen van Imagro hebben hier als fietser aan bijgedragen.

Tijdens Alpe d’HuZes, op 9 juni 2011, werd het voorlopige totaalbedrag van BIG Challenge 2011 bekend gemaakt. De teller staat op ruim 607.000 euro. In september wordt het definitieve bedrag bekend gemaakt.

http://www.youtube.com/watch?v=Pp335K0r1V0;
http://www.youtube.com/watch?v=fTFetL-zjFM;
http://youtube.com/watch?v=vByRgtJpNOU

In het eerste jaar van BIG Challenge – 2009 – realiseerde initiatiefnemer Herman Houweling ruim 113.000 euro. Vorig jaar brachten de drie teams uit de varkenssector 291.000 euro bijeen. De bedragen bij elkaar opgeteld, geeft een bedrag van meer dan 1 miljoen euro.

Drie mensen van Imagro, Mathee Kamp, Roger Engelberts en Marga te Velde, hebben meegefietst. Daarnaast deden dierenartsen, varkenshouders, voeradviseurs, farmaceuten en slachterij-medewerkers mee aan BIG Challenge. Naast veel geld voor het KWF ophalen, willen deze fietsers een andere kant van de varkenssector laten zien. De onderlinge saamhorigheid en de bundeling van krachten van de schakels in de keten voor het goede doel zorgen voor een ongekende drive binnen de sector. Naast dat veel bedrijven als deelnemer en als sponsor zijn betrokken, organiseren de diverse ketenpartijen sponsoractiviteiten voor een groot publiek zoals de biggenrace, spinningmarathons en open dagen op varkensbedrijven.

BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse varkenshouderij in de strijd tegen kanker. Een team van 80 fietsers uit de sector nam op 9 juni 2011 deel aan Alpe d’HuZes. Zij fietsten die dag 398 keer de Alpe d’Huez op. Het doel was: 400.000 euro inzamelen voor het onderzoek naar kanker. Inmiddels is dit ruimschoots overtroffen en kan BIG Challenge in ieder geval ruim 600.000 euro overmaken. Al het geld dat binnenkomt, wordt 100% gedoneerd aan het KWF. Meer informatie op ww.bigchallenge2011.nl.

De actie Alpe d’HuZes 2011 heeft een nieuw recordbedrag van 20.106.345,75 euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds. Hiermee is de doelstelling om dit jaar 20 miljoen te behalen nu al overtroffen. Vorig jaar bracht de Alpe d’HuZes-actie ruim 12 miljoen euro op. Ruim 4.600 deelnemers, waaronder bekende Nederlanders, deden mee aan de actie op 9 juni 2011. Meer informatie op: www.opgevenisgeenoptie.nl.
 

Geschreven door Marga te Velde:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.