door Roger Engelberts

Calimero WMO

WMO, drie letters die menig gemeentehuisbewoner angst inboezemen. De W, de M en de O staan voor verandering en vernieuwing. In 2015 krijgt elke gemeente een stuwmeer aan nieuwe taken. Hét moment om daadwerkelijk te vernieuwen. Startend wat mij betreft met het belangrijkste advies: de in een meertrapsraket naar een fusie van de gemeenten in Land van Cuijk. Zo’n fusiegemeente kan in ons digitale landschap op een efficiëntere manier samen met ons, burgers, vorm geven aan die veranderingen. Vanaf volgend jaar moeten we echt zelf het heft in handen nemen. De tijd van afwachten is voorbij, nu moet iedereen van de bank komen. 

Voor iedereen draait het bottom line om ondernemen. Nooit afwachten en continu aanpassen,  synoniem voor ondernemen. Burgers en beleidsmakers: werk samen (let op de spatie), zoek verbinding; schrijf samen een dorps ambitieboek. Toon ambitie. Dat geldt ook voor de vele ondernemers in het Land van Cuijk. De tijd is opnieuw rijp voor vernieuwing en innovatie. Dat vernieuwen rendeert, bewijst de historie. Kijk naar bedrijven die voortkomen uit de sporen van Wimke de Körver en Homburg: Nutreco, Marel Stork, Hendrix Genetics, Norma, MSD Intervet. En in Cuijk de relatieve ‘new kid on the block’, de ruwe diamant die nu wordt fijn geslepen, Teeuwissen Group. Innovatieve bedrijven in één gebied dat zich wereldwijd kan meten met de top 5 in agrifood. Deze voortrekkers in onze AgriFood Capital (ambitie!) zijn inspiratiebronnen voor iedereen. Alleen een kopgroep creëert een jagend peloton. Dus kom op! Stop met Calimero-spelen en pak de handschoen op. Laat de (agrifood)wereld zien dat het Land van Cuijk barst van ondernemerschap, ambitie en de overdrive om samen het verschil te maken. Welzijn en welvaart begint met ondernemerschap. Welzijn Met Ondernemerschap, is dat niet WMO zoals het is bedoeld?

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.