door

Cornelissen Varkens Venrays ondernemer 2012

In september vroeg Pieter Cornelissen mij om hem te helpen bij zijn voorbereiding voor de verkiezing van Ondernemer van het jaar in Venray. Samen met Ruud Michels van Boerenbond Deurne en Wim Lemmens, varkenshouder in Ysselsteyn gingen we aan de slag.

Pieter is een ondernemende varkenshouder. Daarnaast stelt hij zijn bedrijf vaak open voor fotoshoots en andere sectorbrede acties om de sector te promoten. Naar ons idee een terechte genomineerde.

In een aantal avonden werd zijn verhaal op papier gezet en werd een script gemaakt voor de 4 minuten durende presentatie. Het werd een live sketch op het podium waarbij zijn gezin en medewerkers een rol vervulden. Daarbij werden ondersteund door een presentatie met sfeerbeelden van het bedrijf, de mensen en het gezin.
5 januari was het zover. In de schouwburg in Venray vond de nieuwjaarsreceptie plaats van de gemeente Venray en Rabobank Venray eo waarbij de 8 genomineerde zich mochten presneteren aan het publiek voor de Rabobank publieksprijs. Daarnaast werd ook de Loek Nelissen prijs uitgereikt. Waarbij een jury middels een bedrijfsbezoek en een vraaggesprek met de ondernemer zich een oordeel hadden gevormd.

De presentatie van Pieter ging geweldig. Het kwam er uit zoals we het bedacht hadden. Stevig staan als ondernemer, zijn verhaal vertellen en ondertussen mooie beelden van de varkenshouderij. Zijn gezin en medewerkers die opkwamen werden begeleid door twee ‘Miss Piggy’s’ en als finishing touch: zijn jongste zoontje. Wesley kwam in het begin van het filmpje in beeld en liep even later het podium op met een biggetje op de arm. Kippenvel en de zaal ging door de knieën.

De spanning steeg, de stemmen uit de zaal waren geteld en het publiek koos voor Cornelissen varkens. Voor Pieter Cornelissen, zijn gezin en familie, medewerkers en de groep die had meegeholpen ging het dak er helemaal af toen bleek dat ook de Loek Nelissen-prijs naar Pieter Cornelissen ging. Dit was nog niet eerder gebeurd zolang de Venrayse Ondernemersprijs bestaat.


Een geweldig beeld: varkenshouder Cornelissen met gezin op het podium met twee prijzen. Uiteraard met zijn kinderen in de Varkens zijn cool T-shirts van BIG Challenge.

Website venrayse ondernemersprijzen
 

Geschreven door :

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •