door Lonneke Diemel

De Dorpen Derby: uitgegroeid tot een Brabantse traditie

Bij een traditie denk je vaak aan zaken die al heel lang spelen. Maar ik vind dat de Dorpen Derby de ‘titel’  traditie nu al verdiend. En we zijn pas net begonnen; in 2015 organiseren we de vierde editie. De Derby is op en top Brabants: een wedstrijd, samen werken én op het einde een feest. Typisch Brabants. 
 

Publieksparticipatie

Ik wil jullie graag meenemen naar het begin. Het is 2009. De Provincie Noord-Brabant benadert ons met een beleidsvraagstuk; hoe kunnen we de leefbaarheid in de Brabantse kernen en dorpen vergroten? We gaan met het klantteam van de provincie aan de slag. In onze Mukkenstal brainstormen we over het onderwerp en na enkele sessies hebben we het idee. We zetten de burger centraal. Met passie en door samenwerking gaan ze aan de slag met de leefbaarheid; de eerste vorm van burgerparticipatie. Op ons bord schetsen we de ruwe versie van een evenement dat we tegenwoordig kennen als de Dorpen Derby.
 

Veelbelovend

De provincie is gelukkig ook enthousiast. We tuigen de eerste Derby op. Brabant pikt de Dorpen Derby op en omarmt de leefbaarheidswedstrijd. Vanaf de start is het een doorslaand succes. Iedereen volgt ons, doet mee en leeft mee. Het is geweldig om te zien. En het succes groeit elke editie. Ik ben ook erg benieuwd wat we dit jaar teweegbrengen. De opening was veelbelovend, een mooie uitzending op Omroep Brabant en lekker veel aandacht op social media!
 

Leefbaarheid 2.0

Dit jaar leven we ons uit met cultuur! Het is de vierde editie. Het bewijst de kracht van het concept. Het is ons gelukt leefbaarheid tot leven te brengen. Het is geen beleidsterm meer, maar een thema dat de doelgroep met veel enthousiasme heeft omarmd. Het bewijst voor mij dat we door anders kijken, meer kansen zien. Het is de kracht van creativiteit. Leve leefbaarheid 2.0. 

Geschreven door Lonneke Diemel:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •