door Ruben van Boekel

Dutch Roots 2018

Ieder jaar organiseert de Internationale Federation of Agricultural Journalists (IFAJ) een wereldcongres. Dit jaar vond deze plaats in ons mooie Nederland. Imagro tekende voor het officiële kennispartnership en adopteerde het podium van Sustainable Urban Delta. Onze collega's Ruben en Dirk-Jan waren als projectleiders van de partij en spraken met Meiny Prins (CEO Priva en grondlegger van de Sustainable Urban Delta) en Boj van den Berg (Urban Greeners).

 

Voor de organisatie van dit evenement is een stichting opgezet, Dutch Roots. Zij hadden de eervolle taak om van 11 tot en met 14 juli Nederland op de kaart te zetten als proeftuin voor innovatie in de agri- en foodsector. De slogan was dan ook: "Small country, big solutions". Drie thema's stonden centraal: Sustainable Urban Delta, Circulair Economy en Smart Farming. 250 journalisten uit 50 landen bezochten het congres en lieten zich inspireren door onze Nederlandse pareltjes. Als trots kennispartner waren we nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. Samen met vrijwilligers hebben we Nederland als gidsland op de kaart gezet en onder de aandacht gebracht. De komende weken worden er wereldwijd artikelen gepubliceerd door de aanwezige journalisten. Ze namen een #bucketfullofstories mee naar huis. 

Ook geschreven door Ruben van Boekel:

> Kipster is Sustainable Urban Delta

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.