door Paul Houtepen

Duurzamer eten met Planet Proof

Sinds het najaar van 2018 zijn de eerste Tommies snacktomaatjes met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ te koop bij Jumbo. Het keurmerk garandeert dat de snacktomaatjes duurzamer zijn geteeld in Nederlandse kassen en dat de kunststof verpakking voldoet aan de eis van gerecyclede en recyclebare materialen. Ook kondigde Friesland Campina onlangs aan dat zij vanaf januari de eerste ‘Planet Proof’ zuivel in de schappen ligt bij diverse retailers. Imagro werkte samen met SMK aan dit nieuwe keurmerk en de communicatie hiervan.

PlanetProof kijkt integraal naar duurzaamheid, gebaseerd op de Sustainable Global Goals van de UN. Het is een keurmerk dat duurzaamheid in de breedte benadert. Het legt de lat hoger en stimuleert producenten inzichtelijk te maken dat ze duurzaam bezig zijn. De kracht van Planet Proof zit in de dynamiek. Het dynamische keurmerk ontwikkelt zich steeds verder onder impuls van nieuwe kennis, inzichten en de stand van de techniek. Een onafhankelijke accreditatie commissie bekijkt jaarlijks per productgroep welke nieuwe stappen tot verduurzaming mogelijk zijn.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.