door Roger Engelberts

Een silo...tel?!

Een Silotel. Een wat? Een hotel boven op 33 meter hoogte op CHV silo’s, dat gaat Stefan van de Ven realiseren bovenop de bejaarde silo’s van de 100 jaar oude CHV voerfabriek in Veghel, uh, Meierijstad.

Een groots en uniek plan. Meierijstad bruist. Op CHV Noordkade gonst het van de dynamiek en creativiteit op food en cultuur. Een silotel. Nergens anders vertont, nou ja behalve dan het Museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst in Kaapstad. Een hotel in Veghel, hoog op poten 4 bouwlagen, 100 kamers. De bouwaanvraag eerste fase ligt nu bij de gemeente. Stefan van de Ven is van het type ruwe bolster zachte pit. ,,Goede voornemens moet je niet voor nemen maar uitvoeren, dat soort werk.’’ Een nuchtere Brabantse ondernemer. Hij heeft al veel gerealiseerd, typisch voor de Meierijse ondernemerscultuur. En dit gaat ‘m ook lukken. Een parel voor Meierijstad, een Silotel uitkijkend op metropool Eindhoven. Hou Meierijstad in de gaten. En vooral Van de Ven; zijn citaat op z’n Brabants: ,,En nou durbutse.’’

Foto: Artist impression 'silotel' Noordkade Veghel. Ontwerp door de Architekten Cie. Architecten: Pi de Bruijn en Wessel Vreugdenhil, www.cie.nl ©Roger Engelberts schrijft regelmatig korte columns over opvallende ontwikkelingen voor het programma Brabants Bont van Omroep Brabant.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.