door Sanne van de Valk

Een sociale stip op de horizon

Wauwie, wat een jaar! 2020 gestart in de Belgische Ardennen en een ultragezellige nieuwjaarsborrel met collega's op het WIJland in Ottersum. Afgetopt met paar fantastische optredens én drie heerlijke carnavalsdagen. En toen kwam Covid-19, of eigenlijk gewoon Corona, zoals we dat in Erp zeggen. Een intensieve tijd, waarin Sander (mijn vriend) en ik ziek waren en we de zorg voor onze dochter Giulia combineerden met werk. Toen ik na enkele weken quarantaine over het Erpse dorpsplein liep werd ik verdrietig van het aanblik. Het altijd bruisende dorp voelde leeg en bij de kerk lagen bloemen voor alle – aan Corona – overleden mensen. Slik. Onze nieuwe werkelijkheid.

Toen de lentedagen warmer werden voelde ik de positiviteit bij iedereen weer terugkomen. De Corona-besmettingen namen af. Mensen kropen letterlijk uit hun schulp en durfden de straat weer op. We gingen met z’n allen weer wat meer naar de toekomst kijken. Niet alleen burgers, maar ook bedrijven. En dat gaf een bult aan energie!

Samen met Modiform plantten we het zaadje voor de toekomst: Modiforms Horizon2025. Wat een geweldige energie ontstond er op het WIJland in mei. We sloten af bij het kampvuur met een Indian Talking stick. Ondanks de Corona-maatregelen voelde ik de nabijheid van deze prachtige groep mensen. Een sterk team dat er samen voor wil gaan. Wat er ook gebeurt: die stip op de horizon gaan ze bereiken, daar ben ik van overtuigd.

Vanavond worden er weer nieuwe Covid-19 maatregelen getroffen. Begrijpelijk, gezien het aantal besmettingen. Als ik er rationeel naar kijk denk ik, we gaan ervoor! Emotioneel gezien vind ik het een uitdaging. Ik mis de sociale vrijheid. Bijkletsen met vrienden op een feestje, de polonaise lopen tijdens carnaval, dansen in een menigte op een waanzinnig festival en de kerstborrels waar je ongedwongen met collega’s ouwehoert. De voorpret én het nagenieten van de mooie momenten die je met elkaar deelt.   

Ik kijk uit naar het moment waarop je weer gewoon samen kunt zijn. De sociale vrijheid. Het licht aan het einde van de tunnel. Of nog beter: de SOCIALE stip aan de horizon. En dat is wat ik iedereen wens voor 2021: een sociale stip aan de horizon. Ongedwongen samenzijn en daar iedere seconde van (na)genieten. Met familie, vrienden, collega’s of een vage kennis in de polonaise. Cheers lieve mensen!

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.