door Sanne van de Valk

Energie geven waar energie zit!

Uiteindelijk wil iedere Nederlander de wereld op een goede manier doorgeven aan de volgende generatie. Wat we precies goed vinden? Daar geeft iedereen op zijn eigen manier invulling aan. Afhankelijk van cultuur, geloof en persoonlijke overtuigingen. Deze diversiteit is mooi, het maakt ons uniek. Ik kijk graag naar de verschillen, maar ook naar de overeenkomsten. Deze maken ons samen sterk.

Iedere stap is er één
Ikzelf hoop dat er over 50 jaar een betere balans is tussen mens, dier en milieu. Hier probeer ik iedere dag een bijdrage aan te leveren. Onder andere door de bouw van een duurzaam huis, door het gebruik van plastic te reduceren, minder voedsel te verspillen en minder vlees te eten. En iedere dag twijfel ik of dit nu de dingen zijn die het verschil gaan maken. Want iedereen roept wat anders. Afhankelijk van persoonlijke overtuigingen en belangen. En die mogen er ook zijn. Want iedere stap, groot of klein, is er één.

Geef elkaar een compliment
In mijn werkende leven help ik bedrijven uit de AgriFood keten anders te kijken naar maatschappelijke vraagstukken. Samen toewerken naar een duurzamere wereld. Veel bedrijven uit de AgriFood keten maken hierin stappen. De ene wat groter dan de andere. Maar op iedereen ben ik trots. En dat draag ik maar al te graag uit. Want ik geloof dat we energie moeten geven waar energie zit.

Dus kritische burger: geef boeren gerust een compliment als ze zonnepanelen op hun stal leggen. Geef ze energie en ze gaan harder lopen.

Dus kritische boer: geef burgers gerust een compliment als ze jou kritische vragen stellen over CO² uitstoot. Zie deze betrokkenheid als een kans in plaats van bedreiging.

Samen maken we een grotere beweging
Met alle kleine stappen samen, kunnen we één grote beweging maken. Dus laten we vooral de handen ineenslaan. Als boer, als burger en alle partijen daaromheen. Uiteindelijk willen we allemaal de wereld op een goede manier doorgeven aan de volgende generatie.
 

door Sanne van de Valk

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.