17 februari 2022

Expo New Energy ‘Waterstof en meer’ in Land van Cuijk

Land van Cuijkse ondernemers, beleidsmakers en onderwijsinstellingen organiseren de Expo New Energie editie ‘Waterstof en meer’. De Expo vindt plaats van 7 tot en met 9 april in de prachtige ambiance van het Inspyrium in Cuijk. Tijdens het event staan de deuren open voor het regionale bedrijfsleven, universitaire studenten, middelbare scholieren én alle inwoners uit het Land van Cuijk.

Waterstof als nieuwe energie
Het Klimaatplan heeft als doel om de broeikasuitstoot in 2030 met 49% te verminderen. Dat is een flinke uitdaging. In het huidige tempo reduceren we nog géén 25%. Met gebruik van nieuwe technieken is het mogelijk flinke stappen te zetten bij het realiseren van deze ambitie. “In de weg naar zero emission is waterstof waarschijnlijk één van de oplossingen. Met de Expo willen we de onbekendheid over waterstof wegnemen”, aldus Wiljan Laarakkers, directeur van Laarakkers.

Roger Engelberts, directeur van Imagro, voegt toe: “De Expo is een prachtige combinatie en samenwerking vanuit de initiatiefnemers in het Platform AgriFood Tech. Hierin is de overheid vanuit Gemeente Land van Cuijk en EUREGIO sterk vertegenwoordigd. Het partnerschap met de Industriële Kring en Cubox biedt het regionale bedrijfsleven een mooi podium. Daarnaast wordt het onderwijs nauw betrokken bij het event. Vanuit de projectgroep Sterk Techniek Onderwijs maakt het voortgezet onderwijs kennis met nieuwe energie. Uniek is de doorlopende leerlijn waarbij drie universiteiten actief een bijdrage leveren in een hackathon. De universiteiten Wageningen UR, TU Eindhoven en Universiteit Utrecht brengen hiervoor hun studenten en kennis in.”

Exclusief programma
De Expo biedt een zeer gevarieerd programma met een exclusieve opening op de donderdagavond ‘New Energy Talks’. Regionale CEO’s en DGA’s worden uitgenodigd voor een flinke dosis inspiratie én informatie over de mogelijkheden van nieuwe energie. Dag twee staat in het teken van een ontmoeting tussen onderwijs en ondernemers tijdens een Hackathon voor universitaire studenten. Sterk Techniek Onderwijs organiseert een scholierenbezoek van de drie VO-scholen uit het Land van Cuijk. De dag wordt afgesloten met de gróótste en méést energieke VrijMiBo van Cuijk. Op vrijdagmiddag en zaterdag 9 april opent de Expo zijn deuren voor het grote publiek. Alle inwoners van het Land van Cuijk zijn van harte welkom om kennis te maken met waterstof. En zich te laten informeren over nieuwe energie door onder andere regionale aanbieders.

Deelnemen aan de Expo New Energy
Regionale organisaties krijgen tijdens het event de kans om hun product of dienst te presenteren, de dialoog aan te gaan met de CEO’s en DGA’s van de grootste werkgevers uit het Land van Cuijk en kennis te maken met young professionals tijdens de Hackathon en de scholierenbezoeken. Ga voor meer informatie naar exponewenergy.nl of blijf als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Expo via LinkedIn of Facebook.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Aik Ducaat – aik@inspyrium.nl – 06 54 65 36 73

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.