16 augustus 2011 door Mathee Kamp

Grote cateraar over op biologische kroket

Amsterdam - De grootste bedrijfscateraar van Nederland, Sodexo, verkoopt vanaf maandag in zijn 1300 bedrijfskantines alleen nog maar biologische kroketten. Dat heeft Sodexo aan Wakker Dier laten weten, meldde de dierenwelzijnsorganisatie zondag.
Sodexo bedient 350.000 werknemers in Nederland. Het gaat om 1,5 miljoen kroketten per jaar. Wakker Dier begon in mei een campagne voor diervriendelijkere bedrijfskantines. Veel kantines schieten volgens de organisatie nog te kort wat betreft kroketten, buiteneieren, zuivel met weidegarantie, vegetarisch aanbod en vlees met een welzijnskeurmerk. Een biologische 'snackmarkt’ is belangrijk voor de biologische sector, aldus Wakker Dier. Niet alleen dure delen als kipfilets, biefstuk en varkenshaasjes leveren dan geld op, maar ook restjes goedkoop vlees. Zo krijgt de boer een betere prijs en worden de goede delen relatief minder duur.


Agrarisch Dagblad, 15 augustus 2011

Als ik in de bedrijfskantine zo’n heerlijk knapperig kroketje op mijn bord schuif, dan voelt het best goed als dit een ‘biologisch’ kroketje is. Dit maakt het zondigen tegen mijn persoonlijke dieet ineens een stuk minder vervelend. Zeker wanneer ik daarbij kan vertellen dat dit bijdraagt aan de toekomst van de biologische veehouderij in ons land omdat via deze kroketten de minder courante delen van onze kippen, koeien en varkens reëel tot waarde worden gebracht. Een goede zaak dat Sodexo op deze manier inspeelt op wensen uit de markt. Of betaalt mijn werkgever toch teveel voor onze kroketten…?

Deel dit bericht

Meer blogs

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •