door Roger Engelberts

Het kan vegeteren

Vorige week was de week zonder vlees. De grote Brabantse slachterijen, merkten dat wel degelijk in het marktsentiment. De veehouderij krimpt, echter de productie in zijn totaliteit groeit. 

De agrofood sector is uiterst relevant in Brabant. Bijna de helft van alle Nederlandse varkens en eenderde van alle kippen, 50% van de bomenproductie en 80% van alle aardbeien komen uit Brabant. In onze provincie is meer dan 10% van de beroepsbevolking werkzaam in de agrifood en 58% van ons totale handelsoverschot is agrifood gerelateerd. 

In dezelfde week – zonder vlees – blijkt dat Vion 35 miljoen euro investeert in een kortere keten in Boxtel. Het moet leiden tot 1 miljoen minder transport kilometers.

En in de week Zonder Vlees werd bekend dat de Postcode Loterij 1,4 miljoen schonk aan Wakker Dier. Samen met bedrijfscateraars willen ze op 4 oktober - Eet Geen Dierendag - 500.000 mensen een vegetarische lunch serveren. Het kan vegeteren... uh verkeren. Ook in Brabant. 
Roger Engelberts schrijft regelmatig korte columns over opvallende ontwikkelingen voor het programma Brabants Bont van Omroep Brabant.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.