door Roger Engelberts

I Go Pocho

Het grote aftellen is begonnen. Nog 9 dagen en dan beklimmen we met tientallen Nederlanders en ruim honderd Costa Ricanen de Poas Vulkana in Costa Rica. Dit om hiermee invulling te geven aan het ambitiebeeld van de koepel van Alpe d Huzes om wereldwijd een movement te creëren en op elk continent een Alpe d Huzes event te organiseren. Cycling against cancer. Geld kan en mag geen probleem zijn in de aanpak van (de bron van) deze oprukkende ziekte in de Westerse wereld. Via ons bureau zijn initiatiefnemer Edward Troost en tuinbouwondernemer Edwin Smit (EVD-handelsmissies, marktonderzoek Midden America en exclusief licentiehouder voor oa biologische bestrijder Koppert) uit Costa Rica aan elkaar gekoppeld. En de 26e gaat het dan toch echt gebeuren: 8 x (ocho) dansend de vulkaan op. Vergelijkbaar met 6 x de ‘Nederlandse berg in Frankrijk’. Hoewel, ben al blij dat het me 2 x lukt gezien de conditionele voorbereiding.

Afgelopen dinsdag is er in Midden Amerika de derde POCHO persconferentie georganiseerd. Dit keer in Hospitaal Calderon Guardia op zo’n 20 meter afstand van waar de POCHO mascotte, Youp, geboren is. Edwin Smits: ,, Het was weer f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h-!-!-! Het blijft een onwaarschijnlijk gevoel dat we met z’n allen een goed jaar geleden begonnen zijn aan het ‘onmogelijke’. In een land als Costa Rica, wat niet bepaald bekend staat om haar flexibilitiet, een ‘Zero Cost’ evenement organiseren. En dat het niet makkelijk is en was is wel gebleken. Maar toch. We zaten vanmiddag achter een tafel met 10 microfoons voor onze neus en een heel cordon cameramannen voor ons. We geloven dat we hier echt een heeeeeeeeel klein Alpe d’HuZESje gaan organiseren. We hebben met z’n allen een prachtige Valentijnsboodschap gelanceerd! Over een dag of 9 zullen we er met z’n allen getuige van zijn en daarom willen we iedereen, donateurs, deelnemers en POCHO organisatoren toch nog even vertellen dat we met z’n allen iets heel moois aan het organiseren zijn. Go Pocho!’’

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.