14 september 2021

Imagro bouwt bruggen

Imagro bouwt bruggen! Bijvoorbeeld door dierenbeschermers en veehouders met elkaar in gesprek te laten gaan. Daarom organiseerden we in augustus een inspiratiesafari voor het Barth Misset Fonds. 

Het Barth Misset Fonds wil de verblijfs- en transportomstandigheden van dieren in de veehouderijketen verbeteren. Het fonds financiert innovatieve projecten die deze missie ondersteunen. Daarnaast wil het fonds een platform zijn voor het maatschappelijk debat over dierenwelzijn door debatten, seminars en lezingen te organiseren.

Verandering van binnenuit

Bij het verwezenlijken van haar doelen streeft het Barth-Misset Fonds naar dialoog en samenwerking met de industrie en naar verandering van binnenuit.

Inspiratiesafari

Om ze daarbij te helpen, organiseerde Imagro een inspiratiesafari voor bestuursleden Jacob Bouwman, Jasmijn Snoijink, Else de Jonge en Bert van de Berg. Het programma bestond uit een rondleiding op ons creatieve erf, een lunchlezing van Anneke Boezeman van en over het Van Gogh Nationaal Park i.o. en een videogesprek met varkenshouder en dierenwelzijn-pionier Annechien ten Have-Mellema. 

De stal in! 

Daarna was het, per huifkar (!), naar twee boeren. We bezochten het veelzijdige bedrijf van Giel Reintjes in Ottersum. Zijn erf biedt ruimte voor zowel biologische melkkoeien, een kinderdagverblijf als dagbesteding voor ouderen. 

Gesprek

De safari werd afgesloten met een uitgebreid gesprek met melkveehouder Jacques van Bergen en zijn zoon. De laatste merkte op dat ie nog nooit een dierenbeschermer in zijn stal had gehad.

Bekijk deze sfeerimpressie:

 

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •