door Anna van de Weijgaert

Imagro kijkt...

Wie sprak je? Waar was je? Wat raakte je? Verslingerend aan boeiende co-creatie verruilt Imagro graag het bureau voor het echte leven. Communicatietijger Sanne van de Valk over afgelopen week: koningin Máxima, indrukwekkende ondernemers en de kracht van food- en cultuurhotspot Veghel.  Wie maakte afgelopen week indruk op je? 
‘Frits van Eerd, topman van Jumbo. Hij vertelde over ondernemen op het business event dat Imagro voor de viering van 100 jaar CHV Noordkade organiseerde samen met food- en cultuurpartners.’  Wat raakte je dan? 
‘De bevlogenheid, de emotie, het léf… ik was er van onder indruk. Begonnen als een Veghelse groothandel en nu een landelijke speler. Wat een impact één familie kan hebben… Ik moest de tijd bewaken vanwege de komst van koningin Máxima, maar ik had nog úren kunnen luisteren.’  Koningin Máxima was er ook? 
‘Ja, zij ging in gesprek met ondernemers en sleutelfiguren van CHV Noordkade. Daarna opende ze Theater De Blauwe Kei.’ Waarom was er eigenlijk een business event? 
‘CHV Noordkade bestaat 100 jaar en dat is een mooie aanleiding om het rijke ondernemersklimaat in Meierijstad te vieren. CHV Noordkade was ooit een mengvoederfabriek en is nu een food- en cultuurhotspot. Perfecte plek om honderd jaar ondernemen te vieren.’’  Heeft Veghel een rijk ondernemersklimaat? 
‘Enorm rijk. Opvallend veel topbedrijven hebben Veghelse roots, denk aan… Jumbo, Vanderlande, Agrifirm, Udea, Sligro & FrieslandCampina… Meierijstad was ooit een arme boerenstreek, maar dankzij ondernemende families en krachtige coöperaties is het nu een economisch sterk gebied met  inspirerende food- en cultuurinitiatieven. Het thema was dan ook: de kracht van coöperaties en ondernemende families.’   Waar was je trots op deze week?   
‘Toen ik om me heen keek en mensen zag genieten. Niet alleen van de inhoud, maar ook van de interactie die er ontstond. Toen Hella van der Wijst CEO’s interviewde gaven zij zich echt bloot. Het publiek was muisstil. Yes, dacht ik: het is gelukt.’   Samen met CHV Noordkade en food- en cultuurpartners zette Imagro een ijzersterk tweedaags programma neer om samen met tout ondernemend Meierijstad een eeuw CHV Noordkade en honderd jaar ondernemen te vieren. Imagro hielp CHV Noordkade met inhoud, programma, planning, visuele communicatie en coördinatie op 9 en 10 september 2018. Cehave
De mengvoederfabriek van Cehave, het huidige Agrifirm, groeide uit tot één van de grootste van Europa. Toen de productie van het bedrijf naar het grotere complex aan de Rijksweg in Veghel verplaatst werd, zwegen de machines aan de Noordkade vele jaren. In het industriële erfgoed van CHV Noordkade knettert het anno 2018 weer van de inspirerende food en cultuurinitiatieven – opnieuw dankzij de drive en fondsen van het Veghelse bedrijfsleven.

Geschreven door Anna van de Weijgaert:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •