Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
23 mei 2024

Imagro ontvangt B Corp status

Al 30 jaar zetten we ons in om bruggen te slaan en impact te maken. We maken het verschil door elke dag te werken aan het aanjagen van vitale, duurzame voedselsystemen en een gezonde leefomgeving. De uitdagingen van de toekomst vragen om een nieuw perspectief. Dat motiveert ons, dat leeft bij ons en verdient het om nageleefd te worden. Maar roepen is één ding, je moet het dan ook wel echt doen. Dat wordt nu erkend: supertrots zijn we dat we op onze 30e verjaardag gecertificeerd zijn met het behalen van het B Corp duurzaamheidscertificaat!

Wat is B Corp?
Het woord B Corp staat voor ‘Benefit Corporation’. Met deze certificering laat Imagro zien dat we het als bedrijf belangrijk vinden om niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu na te streven. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dat natuurlijk waardevol. Wereldwijd zijn er ca 7.500, in Nederland ca 650 bedrijven B Corp gecertificeerd. Deze bedrijven gebruiken hun ‘business as a force for good’. Ze zijn purpose-driven, geven significant om hun omgeving en toekomstige generaties en creëren voordelen voor alle stakeholders, niet alleen aandeelhouders.   

Hoge norm
We praten allemaal over duurzaamheid.  Aanvoelen of je goed bezig bent is voor Imagro niet goed genoeg. Niet voor ons team dat ambitie toont. We weten uit de agrofood: registreren is leren, meten is weten. Dat is de reden dat we een tijd geleden zijn gestart met de reis naar certificering tot B Corp. Wat ons daarbij aansprak is de auditing op integrale duurzaamheid, profit, people, planet en prosperity. Om het B Corp duurzaamheidskenmerk te mogen dragen moet je voldoen aan hoge normen. Middels meerdere assessments wordt je getoetst op die hoge normen. Met een score van 80 punten of hoger (Imagro 95.6) mag je het B Corp kenmerk dragen. Het assessment bestaat uit vragen op vijf impactvelden: governance, workers, community, environment en customers.  Deze hoofdthema’s en vragen uit het assessment corresponderen met de SDG’s, de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

En nu?
Bij Imagro vinden we dat duurzaamheid een never ending story is. Het behalen van het B Corp is slechts een start. Een basis, ‘we weten dat we goed bezig zijn maar het kan altijd beter’. Het begint nu pas. Imagro weet en meet waar we impact maken én waar we onze impact nog kunnen verbeteren. Maar het allerbelangrijkste; practice what you preach - dat we het B Corp certificaat behaald hebben, bevestigt dat we de juiste koers varen en ons elke dag in blijven zetten voor een duurzame toekomst.

Benieuwd waar de andere B corps zich bevinden in de wereld? Klik dan hier.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.