door Diana van Bokhoven

Inspirerende samenwerking Delta Water Award

Wil je als communicatiespecialist in ons team van Young Professionals meewerken aan een inzending voor de Delta Water Award? Ik hoefde maar ja te zeggen en voor ik het wist zat ik tot aan mijn oren in onderwerpen als fosfaatrecycling, waterkwaliteitsverbetering van het Volkerark Zoommeer en waterlandgoederen. Leuk om met dit soort nieuwe onderwerpen bezig te zijn. Maar wat ik nog veel leuker vind is dat je in een relatief korte tijd met jonge mensen met verschillende expertise een plan uit kunt werken waar we niet alleen zelf in geloven en waar we ook allerlei experts van buiten mee kunnen boeien. Dat inspireert kan ik je zeggen.

De vraag van de Delta Commissie is: Ontwikkel een innovatief en duurzaam project dat de economische kracht van de Zuidwestelijke Delta versterkt.
Met onze inzending, Zuiverend landschap van overvloed, willen we het waterkwaliteitsprobleem (blauw alg) voor het Volkerak Zoommeer oplossen. En werken we tegelijkertijd aan kennisontwikkeling over het terugwinnen van fosfaat (een schaarse  en cruciale grondstof voor wereldwijde voedselproductie). We doen dit door het realiseren van een zuiverend landschap van overvloed waarin natuurlijke productie van waterplanten en schelpdieren centraal staat. Dit landschap biedt niet alleen kansen voor de landbouw, toerisme & recreatie, natuur en omwonenden maar ook voor de regionale economie en het imago van de streek als innovatieve regio. 
 

Ons team bestaat uit young professionals van Infram, Imares (WUR), BVR, Decisio en Imagro. We zijn een van de 5 genominerden teams. Half januari moeten we ons definitieve voorstel inleveren en horen we of we onszelf winnaar van de Delta Water Award 2012 kunnen noemen.
Meer informatie vind je op de site van de Delta Water Award.

Geschreven door Diana van Bokhoven:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •