Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
12 mei 2023

KalverENWeij wint Dutch Dairy Challenge 2023

Melkveebedrijf Reinders-Boschloo uit het Gelderse Angerlo heeft donderdag 11 mei in Kamerik de Dutch Dairy Challenge 2023 gewonnen. Met het idee 'KalverENWeij' hebben melkveehouder Hans Reinders en zijn dochter Anouk een nieuw concept ontwikkeld om kalveren buiten in een groep te huisvesten.

Zelf spreken de melkveehouders ook wel van een 'kalvercrèche'. In de ogen van Hans en Anouk zijn kalveren veel beter af in groepshuisvesting en is dat de toekomst voor de melkveehouderij. Op het Gelderse melkveebedrijf worden vierhonderd koeien gemolken. Het idee bestaat uit een omheinde zandbak met een voergedeelte en schuilmogelijkheden tegen slecht weer. Als de kalveren na drie dagen van de biest af gaan, gaan ze naar de groepshuisvesting.

Volgens de jury is het idee voor een kalverweide niet nieuw, maar de manier waarop het idee is vormgegeven door de familie Reinders 'helemaal nieuw en innovatief. Wij zijn onder de indruk hoe jullie het hebben doorontwikkeld', zei jurylid Annie de Veer - directeur Strategie, Kennis en Innovatie bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.