door Roger Engelberts

Keep it simple

door Roger Engelberts - Vandaag mocht ik namens Rotary Cuijk als een van de velen het Taalakkoord Land van Cuijk ondertekenen. Samen met velen de strijd aangaan tegen laaggeletterdheid.

15% van de bevolking in Cuijk is laaggeletterd. Dezelfde 15 % heeft ook last van een lagere gezondheid, zo blijkt. In de huidige maatschappij onderschat de overheid de zelfredzaamheid van de burger.

De kloof tussen laag- en hoogopgeleiden groeit in Brabant. Oja, bijna 2 van de 3 laaggeletterden in Brabant zijn autochtone Nederlanders. Zo, dan is daarmee ook weer een vooroordeel opgeruimd.

Ik heb gepleit voor meer eenvoud in ons Brabantse taalgebruik. Arie Slob zei in de Tweede Kamer: ‘’Ga de strijd aan met de taalbarrière." Persoonlijk struikel ik alleen al over de term laaggeletterden. Say what? Laaggeletterden? Wat is dat? Meer eenvoud graag. Hou het simpel.

 

Bovenstaande blog werd uitgezonden door Omroep Brabant. 

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •