door Ruben van Boekel

Kipster is Sustainable Urban Delta

Het kippenvoer bestaat voor 100 procent uit voedselrestjes van Nijsen/Granico. De leghennen leggen er hun eitjes en de haantjes zijn er voor het vlees. Alle nieuwe technieken zijn aanwezig in de futuristische stal. De kippen hebben de keuze om de buitenwereld te verkennen. Binnen waan je je als kip in een overdekt bos met op de achtergrond het geluid van het verkeer wat op de snelweg A73 onophoudelijk voorbij suist. Kipster ademt Sustainable Urban Delta! Foto credits: Kipster.

Tijd voor Ruben en Dirk-Jan van Imagro om samen met Dutch Roots een kijkje te nemen bij de meest dier-, mens- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld!

Deel 2 van hun vlog Sustainable Urban Delta.
Bekijk deel 1 hier.

De trip maakt onderdeel uit van Dutch Roots. De stichting had als eervolle taak om van 11 tot en met 14 juli Nederland op de kaart te zetten als proeftuin voor innovatie in de agri- en foodsector. De slogan was dan ook: "Small country, big solutions". Drie thema's stonden centraal: Sustainable Urban Delta, Circulair Economy en Smart Farming. 250 journalisten uit 50 landen bezochten het congres en lieten zich inspireren door onze Nederlandse pareltjes. Als trots kennispartner was Imagro nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. Samen met de vrijwilligers hebben we Nederland als gidsland op de kaart gezet en onder de aandacht gebracht. De komende weken worden er wereldwijd artikelen gepubliceerd door de aanwezige journalisten. Als bagage namen ze #bucketsfullofstories mee naar huis. 

Geschreven door Ruben van Boekel:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •