door Roger Engelberts

Kont Zak Stiksel

Ik las vanmorgen een nieuw woord in de krant: Kont Zak Stiksel. Dat is inzet voor een claim van 4,4 miljoen euro.

Spijkerbroekfabrikant Levi’s klaagt de Hollandse Eenheids Maatschappij oftewel HEMA aan omdat zij via het Kont Zak Stiksel het beroemde jeansmerk heeft gekopieerd.

Als merkendeskundige ben ik het roerend met Levi’s eens. Een merk is veel meer dan een naam of een logo. De platte V als KontZak Stiksel is een intellectueel eigendom en onderdeel van merk Levi’s. Een merk bouw je op communicatie, gedrag en symboliek. Die KontZak Stiksels vormen symboliek. En daar mag HEMA nu 20 euro x 221603 verkochte broeken = 4,4 miljoen euro betalen aan Levi’s. Vanwege Kont Zak Stiksel. Ik wens jullie allemaal een heel fijn Pinksterweekend... enne, niet teveel naar het Kont Zak Stiksel kijken he.Roger Engelberts schrijft regelmatig korte columns over opvallende ontwikkelingen voor het programma Brabants Bont van Omroep Brabant.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.