door Roger Engelberts

Maak kennis met Google Glass

Over Google Glass en zwevende biertjes!
Inspiratiesessies Lectorraad Co-Operatie en Co-Creatie  HAS Hogeschool Afgelopen week heeft de eerste inspiratiesessie succesvol plaats gevonden op de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Deze avond stond in het teken van ‘Coöpereren uit Egoïsme’. Ondernemer Antoine Miltenburg van Biet en Boon en voorzitter van de Raad van Commissarissen en boer Theo Koekkoek van Agrifirm hebben het spits afgebeten met een inspirerend betoog. Bij de eerste sessie waren 50 studenten, ondernemers en docenten aanwezig die in co-creatie aan het werk gingen met de vraagstukken van de twee sprekers. 

24 april: ‘Van niets iets maken, bloeiende waarde(n)’
De inspiratiesessies vormen de eerste zichtbare activiteiten voor studenten, docenten en ondernemers van de Lectorraad. Op 24 april om 17:00 uur vindt de volgende inspiratiesessie plaats met als thema ‘Van niets iets maken, bloeiende waarde(n)’ in het Adviescentrum van de Rabobank, Helftheuvelweg 87-91 in ’s-Hertogenbosch. Janny Meemelink, groen ondernemer en creatief brein achter de Conceptfactory deelt hier haar ervaringen om vanuit het niets een letterlijk bloeiend bedrijf te bouwen. Ook directievoorzitter Willem Louwers van Rabobank ‘s-Hertogenbosch vertelt over de coöperatieve waarde(n) en de driving forces achter de voormalige Raifeissen-Boerenleenbank. Ook zal inspirerend topspreker Meiny Prins uit de doeken doen hoe de focus op groen de wereld gaat redden, zij is CEO van Priva en in 2009 verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. 

15 mei:  Google Glass, Maarten Hendrix en Jan Cees Vogelaar
Op 15 mei om 17:00 uur vindt de derde en tevens laatste inspiratiesessie plaats in Nederlands grootste creatieve broedplaats: de Gruijterfabriek in ’s-Hertogenbosch. Dit wordt een primeur! Sander Duivestein (senior analist/trendwatcher bij VINT) showt de Google Glass-bril en de toepassing ervan in agro en food. Vervolgens zal little mountaineer Maarten Hendrix inspireren over co-creatie en design voor onder meer Philips en zijn nieuwe co-operatie FoundedbyAll. Maarten showt en passant zijn zwevende bierviltje met een vol glas bier. Ook komt Jan Cees Vogelaar een stevig verhaal houden. Hij is boer en windmolenaar die @HarvestaGG Green Good farms bv oprichtte en een intentie aan ging met Essent Grootzakelijk. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via G.Vos@has.nl

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.