door Roger Engelberts

Meesters tonen meesterwerken

Nog tot en met 7 oktober vindt in Venlo de wereld tuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. In het Huis van de Smaak, de sectorinzending groenten, fruit en champignons, kunnen bezoekers genieten van de geboorte, groei en oogst van de meesterwerken van moeder natuur. Het paviljoen wordt niet bemenst door ingehuurde inwisselbare verkopers, maar door enkele telers zelf die op het evenement actief zijn om hun producten onder de aandacht te brengen.

In het Huis van de Smaak is veel te zien, maar vooral veel te proeven. Met een pincet staat de zoon van microgroenteteler Rob Baan dagelijks smaakbommetjes uit te delen. Ook Ton Janssen van tomatentelers-vereniging Tasty Tom is zelf dagelijks aanwezig. In die periode kan hij niet op zijn eigen bedrijf werken. Een collega van hem neemt zijn ‘tuin’ dan even over. Dit alles om de tomaten in het Nederlands, Engels of vloeiend Duits te promoten. Intussen brengt hij op enthousiaste wijze het verhaal van de Nederlandse vruchtgroente over. De intrinsieke motivatie van de producenten zelf werkt aanstekelijk. Dat is de kracht van storytelling.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.