door Roger Engelberts

Ode aan Steffi, boerin naar mijn hart

Gisteren keek ik naar Boer Zoekt Vrouw. Naar mijn favoriete boerin: Steffi. Nuchter en schuchter, bescheiden. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Tikkeltje conservatief. Niet uitgesproken. Hard werken, zacht praten. Dat is Steffi. 

Steffi uit Boekel... een prachtige boerin om naar te kijken. Jammer genoeg kijken boeren niet altijd met trots naar zichzelf, heb ik gemerkt. Veel boeren hebben een negatief zelfbeeld. Ligt dat aan de schandalen in de media? De strubbelingen in de sector? Of is het een gevolg van ‘t gebrek aan zelfverschonend vermogen in de land- en tuinbouwsector? Het afbrokkelend collectief, de ontzuiling?

Het is alles bij elkaar, denk ik. Zonder twijfel hebben komaf, opvoeding en omgeving ook invloed op het negatieve zelfbeeld. Een grondige zelftwijfel als lekker beschermende deken om je heen...

Maar, lieve boeren, lieve Steffi… jullie schuchterheid is nergens voor nodig! Uit elk onderzoek blijkt dat het beeld dat boeren van zichzelf hebben vele malen negatiever is dan het idee dat burgers en beleidsmakers van boeren hebben. Het beeld van boeren is dus minder negatief dan je denkt.

Toen Boer zoekt Vrouw startte werkte ik bij het grootste boerenblad van Nederland. De reactie op de redactie was tekenend voor de geringe achting die boeren voor zichzelf hebben. Boeren als Hollywood-sterren?! Dat konden we toch niet laten gebéuren? 

En nu? Kijkcijferkanon #BzV is de beste PR-machine van Nederland voor de land- en tuinbouw. Dus Brabantse boeren; Steffi voorop... Ben fier op de sector! Gooi de schroom van je af. Jij mag er zijn.

Super stoere Steffi, boerin naar mijn hart. 

 

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.