door Sanne van de Valk

Powervrouwen in het kwadraat!

door Sanne van de Valk - WAT? Ja in het kwadraat! Ik heb het over de Healthy Sisters, Najima en Rachida. 40.600 volgers op Instagram en 18.000 volgers op Facebook. Staan in de Food100 met een speciale vermelding. Ze schreven een boek en wonnen de VIVA-publieksprijs. Ken je ze niet? Dan ben je denk ik niet hip genoeg. Nee serieus, dan loop je écht wat mis. Ik volg deze Sisters al anderhalf jaar nauwlettend op Instagram. En dat is lang, want ik heb al veel healthbloggers versleten! Maar deze twee dames blíjven interessant. Zij zijn anders! Waarom? Dat ontdekte ik toen ik bij ze langsging. 

Ik prijs me gelukkig. Ik sta in de Food100. Een netwerk van voedselveranderaars, waarin foodgeneraties verbonden worden. Ook de Healthy Sisters staan in de Food100. Dé reden om bij ze op bezoek te gaan. Waarom zijn ze zo succesvol? Zouden ze in het echt net zo leuk zijn als op Instagram? Ik had geen idee en dat maakte me een beetje zenuwachtig. Niet nodig, want Najima en Rachida bleken sisters bij wie je je direct op je gemak voelt. Open, eerlijk en gezellig!

Gezond verstand
Van twee luie dames naar twee super ondernemende vrouwen: Najima en Rachida vertelden me over hun leven. Hoe ze erin geslaagd waren hun eigen leefstijl om te gooien. En nu anderen inspireren én activeren om gezonder te eten, meer te bewegen, maar vooral ook happy te zijn met zichzelf! Geen crashdiëten, maar bewust bezig zijn met voeding en beweging. Niet als een kip zonder kop, maar met gezond verstand. Iederéén in Nederland kan gezond eten. Het hoeft niet duur te zijn, je moet gewoon even weten HOE.

Stoere zusjes
Tijdens het gesprek wist ik ineens wat me zo intrigeert aan deze dames. Waarom ik hen in godsnaam na anderhalf jaar nog steeds volg: ik identificeer me met deze stoere zusjes. De manier waarop ze in het leven staan. Hoe ze betekenis geven aan een gezonde leefstijl, hun achtergrond, enthousiasme, energie en daadkracht.

Flashback
Ik kreeg een flashback van mijn colleges over de psychologie achter menselijke interactie. Ik dacht aan Sigmund Freud die de term ‘identificatie’ als eerste gebruikte. Identificatie is volgens hem het vergroten van gevoelens van eigenwaarde door vereenzelviging met een persoon of instelling van aanzien.

Echt zijn
BAM, dat is het! Mensen identificeren zich met Najima en Rachida. Daarom hebben zij zoveel trouwe volgers. En daarom vond ik het spannend om hen te ontmoeten. Ik wilde dat de dames met wie ik me identificeerde in real life hetzelfde zijn als op Instagram. Heerlijk om te ontdekken dat ze écht zijn. What you see is what you get. Nu ben ik nóg meer fan. Najima en Rachida, powervrouwen in het kwadraat!

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.