door Roger Engelberts

Sextet Piet Verhoeven

Afgelopen donderdag nam Piet Verhoeven afscheid van de HAS Hogeschool. Dat gebeurde aan de hand van een doe-dag in Esbeek, met een harde kern van het Veehouderij Team en op een HAS Hogeschool en vooral op een Verhoeven waardige manier. Zichzelf wegcijferend en liever niet in het brandpunt van de belangstelling. Met deze paar woorden wil ik deze voor mij zeer bijzondere, inspirerende man bedanken voor 38 jaar HAS Hogeschool. Piet heeft zeer veel betekent voor het motiveren en leren leven van vele vele (ex) studenten van HAS Hogeschool.  
 • Piet = People.
  Piet is een mensenmens, altijd op zoek naar de verbinding en altijd vanuit een half vol glas. Onbaatzuchtig. Ingetogen. Staat open voor nieuwe ideeën.
 • Piet = Planet.
  Duurzaam denken en doen is Piets’ tweede natuur. Hij gelooft in de kracht van coöperatie. Echte duurzaamheid is in zijn ogen lokale gemeenschappen stimuleren.
 • Piet = Profit.
  Geen toekomstbestendige planeet zonder economische gezonde grondslag. In alles wat hij doet zorgt hij ook dat de euro niet vergeten wordt. Kopen in de buurt geeft kilometers voorsprong. Voorbeelden: organisatie Animal Event en Kop & Schotel Festival Esbeek, het winnen van de Brabantse Dorpen Derby.
 • Piet = Passion.
  In het toepassen van kennis zit Piets’ passie. Zijn passie en humor heeft vele studenten en docenten geïnspireerd; van Joost Smulders in Texas tot Theo Koekkoek van Agrifirm. Hij is een voorbeeldleerkracht (dat is wat anders dan leraar) voor velen. Altijd gepassioneerd en steevaste cultuurdrager van de HAS Hogeschool. Vraag het Piet Verhoeven. En je weet: als de passie verdwijnt, neemt de boekhouder het over en is het einde van de organisatie nabij.
 • Piet = Pleasure.
  Hij heeft circa 2000 weken met plezier gewerkt aan de HAS Hogeschool en je weet zonder plezier en enthousiasme werd nog nooit iets geweldigs voortgebracht. Alles begint met enthousiasme en aanstekelijkheid.
 • Piet = Pride.
  Piet is voor de HAS Hogeschool en voor mij een rots in de branding en trots in de branding.

Piet, bedankt – namens velen - voor jouw tomeloze inzet. Bedankt voor deze zes P’s en veel succes in je nieuwe carriere; je voorzitterschap van de Coöperatie Esbeek.

Roger Engelberts
Lector Co-operatief en Co-creatief Ondernemerschap HAS Hogeschool

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.