13 augustus 2021

Streekproducten in beweging

Het broeit in Zuid-Limburg. En nu gelukkig niet door ’t hoog water, maar door grote ondernemersactiviteit. Een aantal regionale partijen geïnitieerd door Rabobank en BeBright hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk een (breder) platform voor streekproducten te realiseren. De partijen verdelen het werk in werkgroepen om te komen tot een Regionaal voedselsysteem Zuid-Limburg.

De samenwerkende partijen hebben Imagro gevraagd hen te begeleiden in marktonderzoek en marktvoorbereiding. We zijn blij met deze betekenisvolle klus die goed past bij onze belofte “Nieuwe Perspectieven". Wij geloven in deze aanpak omdat dit aansluit bij de groeiende bewustwording van de Nederlandse burger/consument ten aanzien van (de herkomst van) voedsel én goed past bij de bestaande eigen voedselcultuur in Limburg.

We hebben marktonderzoek uitgevoerd om vast te stellen of de Zuid-Limburgse consument interesse heeft in een platform voor Limburgse streekproducten. Een tipje van de sluier door onze food senior Paul Houtepen: "Het ziet er goed uit, de markt is er rijp voor. Nu zetten we de volgende stap: het marketingplan. Er gaat meer nieuws komen over het regionaal voedselsysteem Zuid-Limburg. Een beweging waar je bij wil horen!"

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •