door Ard van der Linden

Theetje doen?

Thee drinken associeerde ik altijd met ziek zijn. Snotterend op de bank met een kopje thee en beschuit binnen handbereik. In de nieuwste richtlijnen van de Gezondheidsraad lees ik echter dat dit een foute associatie is. Thee zorgt dat je niet ziek wordt.....dagelijks drie tot vier koppen thee verlaagt het risico op een beroerte en diabetes. 

Vanuit deze nieuwe richtlijnen worden de kaders rondom gezonde voeding opnieuw gezet. Ik ben benieuwd hoe het Voedingscentrum de richtlijn vertaald in de nieuwe Schijf van Vijf dit voorjaar? Retailers opgelet! Wordt gezond hét (ver)koopargument van de toekomst? Gaan de nieuwe inzichten ons gedrag en dus ons winkelschap veranderen of zelfs hervormen. Is smakelijk eten ook gezond eten?

Veel grote multinationals komen er nu met hun productenportfolio bekaaid af. Werk aan de winkel dus…  Ik daag de foodwereld uit: vlucht vooruit, zorg voor een echt gezond assortiment. De voorwaarden en richtlijnen zijn allemaal vernieuwd. De volgende stap is het assortiment vernieuwen. Wie durft echt te innoveren en in te zetten op gezondheid.

Echte gedragsverandering vraagt een lange adem, maar ook… fun en inspiratie. Ik spreek veel experts in Groente en Fruit, zij hebben veelal volop ideeën, maar innoveren en ketensamenwerking krijgen ze nog niet van de grond. Werk samen, ga allianties aan en maak werk van vernieuwing.

Het kan namelijk wel, dat bewijst Hak. Zij vertalen het advies van het Voedingscentrum om meer bonen en peulvruchten te eten naar nieuwe producten. Leunend op een trend en stevig ondersteund door een communicatiecampagne.

Wie is de volgende? Kan Duyvis een lans breken met hun notenrepertoire?
GeNoten staat dan wat mij betreft voortaan voor Gezonde Noten. Zijn hun nootjes straks okay?

En Thee, de thee-consumptie moet wel haast gaan stijgen met het recente advies. Ik zou het wel weten als ik Pickwick of Lipton was. Maar ook als u niet Pickwick of Lipton bent, maar wel iets doet met thee dan roep ik u op contact met me te zoeken. Thee wordt heet!  

Ard van der Linden
Senior Food Consultant Imagro

Geschreven door Ard van der Linden:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.