door Elvi van Wijk

Thuis werken

door Elvi van Wijk - Het coronavirus dwingt mij, net als vele anderen, om vanuit huis te werken. Ik weet niet hoe ’t u vergaat, maar ik vind ’t vreselijk saai. En we zijn maar net begonnen! Er strekken zich nog drie lange weken voor ons uit. Afbeelding: BNNVARA, De Wereld Draait Door, 13-03 En dat terwijl ik er best vaak naar heb verlangd, om thuis te kunnen werken.  Maar doordat je bij Imagro nooit in je eentje op een project zit, is dat zelden mogelijk. Reden waarom ik bekend sta als de collega met de koptelefoon op; die heb ik nodig om me af te kunnen sluiten van het geroezemoes.

Het gekke is dat ik ‘t thuis werken toch na één dag al zat ben. Hoe kan dat? Ik denk dat ‘t te maken heeft met de verbondenheid en dynamiek tussen de mensen bij Imagro. We hebben elkaar altijd nodig, bij alles wat we creëren voor onze klanten. Het is daardoor onze eerste natuur geworden om samen te werken.

Blijft het probleem van het thuis werken. Maar Imagro zou Imagro niet zijn als we ook nu niet inventief zouden omgaan met de omstandigheden. Hoe we dat doen? Door Simon Sineks advies op te volgen en daarin zelfs een stapje verder te gaan: voorlopig is er elke ochtend, per afdeling, een ‘team up’ via Skype. Vanochtend was de eerste. En die was, op wat stofzuiggeluiden na, prima te volgen. Het half uurtje had zelfs grotendeels hetzelfde effect als onze wekelijkse kick off met veertig man in de legendarische Kiemkamer.

Wat de volgende team up nóg fijner zou maken, is als ik niet alleen de stemmen van mijn collega’s zou horen, maar ook hun koppies zou zien. Zoals bij De Wereld Draait Door, waar het publiek meekeek via Skype, heeft u dat gezien? Even vragen aan onze systeembeheerder hoe we dat fiksen.

Wat doet u om uw werk zo leuk en goed mogelijk te blijven uitvoeren?

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.