door Sanne van de Valk

Vallen en opstaan. Met fier en overtuiging!

door Sanne van de Valk - Iedereen die valt probeert op te staan. De vraag is alleen: HOE sta jij op? Huil je, of lach je? Als ik vroeger viel, dan stond het huilen me nader dan het lachen. Ik heb het dan niet over fysiek vallen, maar over mentaal vallen. Als iets waar ik keihard voor werkte niet uitpakte zoals ik wilde. Of als onvoorziene omstandigheden er voor zorgden dat mijn dromen in duigen vielen. Vroeger kon ik daar om janken. Tegenwoordig lach ik daar om. Want keihard vallen, betekent ook dat je keihard kunt opstaan. Met fier en overtuiging.

Het is een keuze

Ik kan het iedereen aanraden. Het maakt je leven een stuk gemakkelijker. En het goede nieuws is: het is gewoon een keuze. Zes jaar geleden koos ik daar voor het eerst voor. Deels hoor. Ik werkte bij een bedrijf waar je een assessment moet doen om een vaste aanstelling te krijgen. Dus ik moest dat ook. Mijn assessment uitslag was niet al te best. Ik had een te lage woordenschat. Ik had een master behaald aan de faculteit der LETTEREN en ik had een te lage woordenschat. W-T-F. Ik begreep er helemaal niets van! 

Be the change

In tranen vertelde ik aan mijn coach Gordon dat ik het zó oneerlijk vond dat ik werd afgerekend op mijn woordenschat. Wat kon ik er nou aan doen dat ik niet ben opgegroeid met moeilijke woorden? Dat zegt toch niets over mijn intelligentie of andere capaciteiten? Op dat moment kreeg ik het allermooiste cadeau. Gordon zei: “Sanne, je had er ook voor kunnen kiezen om iedere dag een woordenboek te pakken en twee moeilijke woorden uit je hoofd te leren, maar dat heb je niet gedaan. Je kunt je achtergrond niet de schuld geven, de enige die dit had kunnen veranderen, ben jijzelf!!”

Het heft in eigen handen

Ik veranderde van een zielig muisje naar een strijdluchtige gladiator. BAM. Alsof ik de hele wereld aankon! Ik ontdekte dat als ik iets écht graag zou willen, ik het voor elkaar zou krijgen. Met vallen en opstaan, met 200x proberen, maar ik zou er komen! Ik ontdekte dat ik bijna alle moeilijke momenten in mijn leven positief had kunnen beïnvloeden, als ik op dat moment andere keuzes had gemaakt. Ik kreeg het gevoel dat ik niets of niemand de schuld kon geven van mijn situatie. Ik kon alleen mezelf de schuld geven. En dat gevoel was écht een verademing. Ik had het heft weer in eigen handen!

Jij kunt de wereld aan

En dát gevoel. Het gevoel dat je de wereld aankunt, dat je kunt lachen als je valt en op kunt staan met fier en overtuiging. Dát gevoel zou ik zo graag over willen dragen aan ONZE boeren die iedere dag keihard werken om ons van voedsel voorzien. Want JA het is keihard overleven. En JA het is vaker vallen, dan opstaan. Maar GUN jezelf nou die ommekeer. Net als ik mezelf dat gunde zes jaar geleden. Het maakt je leven zoveel mooier!

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.