door Roger Engelberts

Veehouders voor het goede doel

In 2009 benaderde Herman Houweling Imagro met een bijzondere uitdaging. Doel van zijn initiatief was, naast het inzamelen van geld voor het KWF, de imagoverbetering van de veehouderijsector. Het resultaat is een inmiddels rijke traditie: de Big Challenge. Een fenomeen dat positief afstraalt op de veehouderijsector.

Herman Houweling is helaas in 2010 overleden, maar zijn gedachte leeft voort. Steeds meer varkensboeren zamelen steeds meer geld in voor het KWF en werken zo aan een imagoverbetering voor de sector. Wij zijn er trots op dat enkele medewerkers van Imagro ook vandaag weer mee de berg op fietsen.

Al voor het vierde jaar op rij is Imagro mede kartrekker van de BIG Challenge, veehouderij tegen kanker. Een actie waarbij mensen uit de varkenssector -inmiddels verbreed naar ook melkvee- en pluimveehouderij- meefietsen met Alpe d’HuZes; op één dag zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker, om daarmee de ambitie te realiseren om kanker te degraderen van dodelijke naar chronische ziekte.

In 2009, het eerste jaar van BIG Challenge, realiseerde initiatiefnemer Herman Houweling ruim 113.000 euro. In 2010 brachten 24 fietsers uit de varkenssector 291.000 euro bijeen. Vorig jaar zorgden 80 fietsers voor meer dan 630.000 euro. Vandaag, 7 juni 2012 hopen we met 180 fietsers uit de veehouderij 1.000.000 euro bij elkaar te trappen.
 
Vanaf het eerste uur is Imagro nauw betrokken bij de BIG Challenge; als motivator, organisator, sponsor, sponsorwerver en spin in het web. Met geweldig resultaat voor Alpe d’HuZes, de positieve aandacht voor de veehouderijsector en de groeiende trots in die sector!

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.