door Roger Engelberts

Verder met Varkens

Witte rook. Den Haag koopt voor 120 miljoen krulstaarten op. Het kan verkeren: in een generatie tijd brachten de varkens de welvaart en het welzijn op het platteland. 

En in diezelfde generatie vormen dezelfde varkens het mikpunt van anti welzijn en anti welvaart. Voor een warme sanering van de varkenshouderij is maar liefst 200 miljoen euro vrijgespeeld waarvan 60 miljoen voor verduurzaming en innovatie. De kippenboeren krijgen daar overigens 15 miljoen van en de geitenboeren 5 miljoen. En da’s van levensbelang. Immers je hebt wijkers en blijvers. De blijvers MOETEN nieuwe perspectieven houden zodat deze gezinsbedrijven door kunnen. Op naar maatschappelijke toegevoegde waarde! De sector gaat van maatschappelijk getollereerd naar maatschappelijk geaccepteerd naar maatschappelijk gewaardeerd. Oja, de sector zelf - verenigd in de Coalitie Vitale Varkenshouderij - steekt zelf 40 miljoen in de ontwikkeling van… de stal van de toekomst. Verder met varkens.

door Roger Engelberts

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.