door Roger Engelberts

Voedsel als ontwerpinstrument in ’s werelds duurzaamste wijk

Laat de stadsduif u smaken. Of de sla uit de goot. Kom met een heerlijk slootwaterbiertje proosten op een nieuw Den Haag. Ooit geproefd hoe de stad smaakt in de vorm van honing? Of soep gegeten gearomatiseerd met helmgras? Het succesvolle kunst en food programma Foodprint krijgt een vervolg in de wijk. Begin oktober kunnen jong en oud drie weekenden in Den Haag proeven en genieten van wat kunstenaars serveren in Erasmusveld. Op een braakliggend terrein verrijst een nederzetting met tijdelijke bouwwerken, zoals De Eetfabriek en de Honing Bank. Het festival DAG HAP biedt een verrassende blik op wat voedsel kan bijdragen aan een gezonde, groene, leefbare en duurzame stad. Er is tevens een Groen-ruilmarkt, waar onder andere Haagse volkstuinverenigingen zich met hun producten presenteren.

Erasmusveld is een nieuw te ontwikkelen woonwijk in Den Haag waar circa 750 woningen zijn gepland. Het moet ‘de duurzaamste wijk ter wereld’ gaan worden. Met DAG HAP voegt Stroom Den Haag hier voedsel als ontwerpinstrument aan toe. De kunstprojecten en de activiteiten van DAG HAP prikkelen het publiek op onverwachte en soms ook confronterende wijze om na te denken over voedsel - van akker via bord naar toilet en afvalemmer. Beleef en eet het op Erasmusveld!

http://stroom.typepad.com/foodprint/2011/08/dag-hap-puur-eetavontuur-in-haagse-wijk-erasmusveld.html

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.