door Roger Engelberts

Wat hebben Bill Gates, Boxmeer en Burundi met elkaar te maken?

Eitjes gegeten met Carnaval? In Boxmeer staat een prachtbedrijf dat kippen fokt voor de hele wereld. Het bedrijf komt uit de schoot van Wim Hendrix, Wimke de Korver. Grondlegger van o.a. Nutreco en MSD Intervet. Van alle eieren op de HELE wereld heeft 1 op de 2 à 3 zijn komaf in Boxmeer.

Hendrix fokt nu de ‘’ideale’’ kip voor Afrika. Waar in de meeste werelddelen kippen gefokt worden voor OF de eitjes OF het vlees, fokt Hendrix nu een dubbeldoel kip voor Afrika; eieren EN vlees in 1 fokdoel. Die kippen moeten door de barre omstandigheden in Afrika vooral heel ‘’robuust’’ zijn; immers aldaar is kwalitatief minder voer, moeilijk klimaat en management, geen of slechte hokken.

Eind vorig jaar kreeg Hendrix 9 miljoen dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation voor de ‘’ideale’’ kip. Uiteindelijk doel: de wereld wat beter maken. 1 eitje per persoon per dag. En dat niet alleen met Carnaval, maar jaarrond. Hoe Bill Gates en Boxmeer in Burundi een verschil kunnen maken…Roger Engelberts schrijft regelmatig korte columns over opvallende ontwikkelingen voor het programma Brabants Bont van Omroep Brabant.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.