door Fabienne van Grunsven

Waterfles 2.0: de Be-O bottle – gezond voor mens en milieu

“Graag wil ik jullie vertellen over de jonge ondernemer, Damir Perkic. Damir staat overigens samen met onze Inge in de Trouw Duurzame Jonge 100! De afgelopen maanden heb ik samen met deze wereldverbeteraar en andere collega’s mogen werken aan de ontwikkeling van een uniek en zeer duurzaam product: de Be-O bottle. Dit is werelds’ eerste (!) herbruikbare én recyclebare waterfles gemaakt van het restafval van suikerriet.”  

Bioplastics
“Damir kwam eind 2016 naar ons met een stevige ambitie; hoe kan ik een bijdrage leveren aan een schonere wereld door het vermarkten van bioplastics. Wij hebben die ambitie omarmd en gaan hem helpen bij het realiseren van zijn droom. Hoe cool is dat?!”

Of beter:…hoe nodig is dat?
“jaarlijks wordt er ruim 310 miljoen ton aan plastic geproduceerd, waarvan meer dan 99% uit aardolie wordt gemaakt. Met als gevolg: een immens hoge CO2 uitstoot. Suikerriet daarentegen, het basisproduct voor de Be-O bottle, neemt tijdens het gehele groeiproces CO2 uit de lucht. Helemaal tot aan het moment dat deze biomassa omgezet wordt in bioplastic. Zo blijft bij de productie van deze fles de kringloop dus gesloten!”

Een mooi product!
“Water drinken is goed voor ons. Maar het kan nog beter. Drink water uit deze hypermoderne, gepersonaliseerde en uiteraard herbruikbare waterfles. Je kunt de Be-O bottle personaliseren door hem te laten bedrukken met o.a. je naam of bijvoorbeeld het logo van je bedrijf. Wat het nog mooier maakt: voor iedere fles die Damir verkoopt, doneert hij €1,- aan een goed doel dat zich inzet voor een schonere wereld. Zo draag jij dus een steentje bij aan een schonere toekomst!”

Wat nu?
“Het prototype is klaar! Om de Be-O bottle uiteindelijk in grotere aantallen te produceren heeft Damir een minimaal startkapitaal nodig. Samen met Damir zijn we daarom een Kickstarter campagne gestart! Hier kun je de Be-O bottle per stuk of in grotere aantallen op voorhand bestellen. Ik heb er alvast eentje gekocht, doe jij mee?”

Wil je meer weten over dit soort projecten?
Neem contact op met Fabiënne van Grunsven

Ook geschreven door Fabienne van Grunsven:

> 17 smoesjes

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.