door Roger Engelberts

We can be heroes

Ga branchevreemd en vernieuwing komt je toe. Innovatie als resultaat van een onlogische combinatie. Op 27 januari 2012 troffen CEO’s uit de gaming-industrie diverse melkveehouders bij biomelkveehouder Nils Spaans in zijn Venster op Waterland. Ruim 200 weken later 18 februari 2016 wil ik een diepe buiging maken voor minstens drie helden. Immers: ‘’It’s not about innovations. It’s about innovators!’’

Rene Vermunt die op de rotonde van rendement in de rundveehouderij eens niet de afslag koos voor verdubbelen. Hij koos samen met Margot voor een trainingsveld in de skybox en  een giga windmolen. Hij koos ervoor om ‘t dak op te gaan met een flinke solar impuls. En anno 2016 laat Rene iedereen binnen kijken en (online) boer spelen. Hoe transparant kun je zijn? Dat mag met recht een Superboer worden genoemd.


En dan Carel - Cross-over Courage – De Vries. Het vergt moed om baanbrekend te innoveren in de melkveehouderij. Veel mensen praten erover maar hij doet het. Natuurboeren in the East. Drijvende Koeientuin in the randstedelijke West. Grasraffinage in the North. En nu een gamification-boer in the South. Carel vaart op zijn kompassie en kompas van N.E.W.S. North. East. West. South? Innovatie in alle windstreken. Maar bovenal een gouden ondernemersles:  New = overrated. Execution = everything. World = a village. Spread the word.

Pim Bouman en Arye Loeb van Gamious. Zij hielden vol en realiseerden de game. Uniek in de gamewereld door het gebruik van realtime data. Grote barrières. Internet. Buitengebied. Hoe doe je dat met al die camera’s zonder dat je binnen 2 uur als gebruiker je maandelijkse databundel opsoupeert? Sleutelen in de stal. Twee werelden vonden elkaar. Verrassend en verbindend. En oh wat hebben die twee werelden veel van elkaar geleerd.

Megastal of Plofkoe? Framen? Superboer plaatst de melkveehouderij in de woonkamer van een burgergezin. "Oh werkt een koeienbedrijf zo?’’ Zeg maar een AH erlebnis, avant le lettre. Dat brengt ons indachtig het framen bij een nieuwe trend in het Brabant van de 21e eeuw wat verdeeld is door burgers beleidsmakers boeren bestuurders en briefschrijvers inzake Megastallen Nee. Framen is te leren. 18 februari 2016 vormde ‘t keerpunt. Vele fans en gamers van Superboer vervingen de term megastal met gamestal. Gekscherend werd zo de Meegastal een Gameestal. Zij gaan mee en vormden een grote cowmunity. Wederzijds begrip. Caring = Sharing. Mega en Game, nieuwe vrienden in de dop. En zo werd de eerste gamestal geopend. Ik ben er trots op dat we hier een bescheiden bijdrage aan mochten leveren.

Team Imagro,

Marill Ooms, Sanne van de Valk, Roger Engelberts

Bekijk hier de reportage die RTL Z maakte over de Super Boer Game. 

 

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.