Een gedragen land- en tuinbouwbeleid in 24 uur

Een duurzame land- en tuinbouwsector, daar wilde Provincie Limburg graag aan bouwen. En met wie kan dat nu beter dan met actieve ondernemers uit de sector zelf? Imagro begeleidde 30 agri-ondernemers en drie medewerkers van de Provincie tijdens een intensieve 24 uurssessie in Kasteel de Raay in Baarlo. De insteek: samen met de sector het Landbouwkader 2020-2023 vormgeven. Het Landbouwkader is de uitvoeringsbasis voor land- en tuinbouwbeleid Limburg.

De winst?

Door beleidsrichtingen te toetsen bij ondernemers, ontstaat er meer draagvlak voor de toekomstige uitvoering van het land- en tuinbouwbeleid. Vooraf in gesprek gaan met stakeholders zorgt ervoor dat beleid aansluit op de realiteit, relevante kennis of kunde wordt toegevoegd en plannen waar nodig worden aangescherpt of bijgesteld.

Een mystery guest, een sneltekenaar, kapelverhalen. Imagro bedacht een inhoudelijk en inspirerend concept om deelnemers los te krijgen en te zorgen voor verbinding. Door persoonlijke perspectieven, verhalen en stemmen vanuit de sector beweegt de Limburgse land en tuinbouw zich nu naar een nieuwe toekomst: gedragen en doordacht.

Meer informatie over dit project?

Neem contact op met Roger Engelberts

Team