Future Story voor nieuwe campus in Helmond inspireert en verbindt

Samen met verschillende partners realiseert de gemeente Helmond een bruisend sport-, onderwijs- en gezondheidspark midden in de stad. Sport- en (be)leef Campus de Braak wordt een ontmoetingsplek waar bewoners van de omliggende wijken graag naartoe komen.

Samen met Groep5700 en de partners van de nieuwe campus (Gemeente Helmond, OMO scholengroep, Helmond Sport, Amateurvoetbalverenigingen, LEV Groep, Jipp+) ontwikkelde Imagro het visieverhaal voor de nieuw te ontwikkelen campus.

Wat je samen maakt, maak je niet kapot

Een geslaagde missie begint met een ijzersterk verhaal en een gedeeld eindbeeld. In interviews en werksessies prikkelden we het verbeeldend vermogen van de stakeholders van Sport- en (be)leef Campus de Braak met de vraag:
Hoe ziet de campus eruit in 2024?.

Het resultaat: een gezamenlijk en gedragen visie, een ‘future story’, die de verschillende communicatieverantwoordelijken helpt om de eenduidige boodschap te laten binnenkomen bij hun achterban en hun partners. Een verhaal dat verbindt én versterkt en ervoor gaat zorgen dat Sport- en (be)leef Campus de Braak méér wordt dan een locatie.

Je kunt de toekomst niet voorspellen, maar wel voorstellen

“De ‘future story’ is tot stand gekomen m.b.v. de creatieve werkvorm Imagineering door storytelling. We hebben de stakeholders zelf hun verhaal laten schrijven en vervolgens in een werksessie de kern van de verschillende verhalen geduid en verwerkt tot de ‘future story’. Het verbeeldend vermogen aanspreken is een krachtige methode om obstakels uit de weg te ruimen en zet aan tot een verbindende samenwerking.”

“De unieke verbindingen tussen onderwijs, welzijn, sport en gezondheid in Helmond hebben we verbeeld. Dit toekomstbeeld zorgt voor enthousiasme en verbindingen tussen stakeholders, zonder de individuele belangen van de partijen uit het oog te verliezen.” 
- Judith van Heck, Imagro

Meer weten over Campus De Braak?

Neem contact op met Judith van Heck.