Inrichting slagerij - Herefords runderen 

Dit voorjaar opende Giel Hermans (agrarisch ondernemer van het jaar 2011) zijn grote droom: Nederlands enige slagerij van Hereford runderen. Deze zachtaardige koeien groeien op in de vrije natuur van Limburg en de Eifel en vinden hun onderkomen in bijzondere roundhouse-stallen. Combineer dit met het vakmanschap van de ambachtelijke slager en je hebt een heerlijk en eerlijk stuk vlees.

Nieuw ketenverdienmodel

Imagro adviseerde samen met het LEI in het nieuwe ketenverdienmodel van Hermans. Met de Herefords in natuurgebieden maakte Hermans al de transitie van de koe als grasmaaier naar de koe als grasmaaier én vleesproducent. Hij leverde het super vlees vooral aan de betere horeca bedrijven. Een prachtige klantengroep. Met zijn nieuwe winkel wil de ondernemer het vlees toegankelijk maken voor iedereen. Zo creëren we voor de afzet van Hereford vlees een nieuwe markt, brengen we consumenten direct in contact met de ondernemer en laten we hen de smaak van echt vlees ontdekken.

Inrichtingsconcept

Daarnaast ontwikkelde Imagro het inrichtingsconcept van de winkel. Een concept waar we open en eerlijk vertellen welk dier op dat moment aan de haak hangt. De consument maakt er kennis met de ‘vergeten’ delen van een koe zoals de longhaas en de haring, krijgt bereidingstips en kan naast de winkel de Herefords zien lopen. De familie Hermans is elk geval één fan rijker want sinds kort prijkt zijn wereldberoemde Hereford hamburger fier op de menukaart van onze eigen theeschenkerij Bij Koos. Bovendien lopen enkele runderen met hun kalveren in de wei bij onze boomhut.

 

Team