Likeur uit de grond van je hart

Leon van Welie groeide op tussen de appels en peren van het fruitbedrijf van zijn ouders in Stevensbeek. In de boomgaard realiseerde hij zich al vrij snel, dat hij geen fruitteler zou worden. Zijn passie is het destilleren van drank. De passie van zoon en ouders vonden elkaar in het stoken van fruitalcohol. Een winnende combinatie.

 

Krasje

Leon van Welie: “Twintig procent van de opbrengst van de boomgaard is ‘restfruit’ of zoals wij het ook wel noemen fruit met een ‘krasje’. Ik verwerk deze appels en peren tot een hoogwaardig product. Zo maak ik gebruik van het restfruit, sluit ik de kringloop op ons bedrijf en zijn wij weer een stukje duurzamer geworden.”

‘Het vak van ‘stoker’ heb ik zelf geleerd.
Van mijn vader heb ik het vak ‘ondernemen’ geleerd.’ 
 

Leon van Welie, eigenaar Leon

Blinkt

In de prachtige schuur van het familiebedrijf is een topkwaliteit destilleerderij gerealiseerd. De mooie ketel blinkt je tegemoet als je het pand binnengaat. Hier stookt Leon dagelijks likeuren en borrels. Leon: ''Samen met mijn ouders heb ik een plan van aanpak gemaakt en dat hebben we getoetst bij Imagro. Vanaf het eerste moment waren zij razend enthousiast. Maar ook kritisch. Ze hebben ons uitgedaagd en geprikkeld om een merk te bouwen dat echt anders is. Ik ben bijzonder trots op het resultaat. Imagro heeft ons product op ‘smaak’ gebracht. Met een goede marketingstrategie, onderscheidende vormgeving en storytelling is Leon een A-merk geworden.”
 

Merkgevoel

Imagro is met Leon en zijn familie aan tafel gegaan en heeft het ‘verhaal’ opgehaald. Ard van der Linden zat aan tafel en vertelt. “Ik was direct gegrepen door het enthousiasme van de familie. Ze wisten goed waar ze over spraken en hadden een goed doordacht plan. Wij hebben dat enthousiasme en die passie vertaald naar een merk: Leon. Puur en Persoonlijk. Hiermee geven we lading aan het merk en creëren we een uniek merkgevoel.”

 

Uniek nummer

Het merk Leon staat voor pure en persoonlijke drank. Een propositie die wordt versterkt door elke fles te voorzien van een uniek nummer; de handtekening van de meester. De smaken worden aangeduid met cijfers: Leon 1, 2, 3, 4, 5, 6 enzovoorts. Leon is te verkrijgen in de boerderijwinkel van Van Welie, via de website (www.vanleon.nl) en een aantal streek- en ambachtswinkels in de buurt van Stevensbeek.

Jouw product ook in een eigen jasje?

Neem contact op met Paul Houtepen

Team