Samenwerken aan natuurinclusieve landbouw

Een boerenland waar boeren een fatsoenlijk inkomen verdienen en boerenlandvogels de ruimte hebben om te leven. Het is de gemeenschappelijke droom van Vogelbescherming Nederland en BoerenNatuur.nl. Zij willen deze droom waarmaken door samen met boeren en natuurbeschermers te werken aan een natuurinclusieve landbouw. Hoe doe je dat?

Begin met het delen van succesverhalen


Dat is stap één. Vogelbescherming ontwikkelde daarvoor een magazine. Vogelbescherming is een ervaren bladenmaker, maar de communicatie richting boeren is nog tamelijk onbekend. Hoe moet dat? Daarvoor werd Imagro ‘ingevlogen’.

 

Boerencommunicatie presentatie

Wij verzorgden een presentatie over boerencommunicatie voor het redactieteam van het blad. Hoe bereiken we de Nederlandse boer, ook als een onderwerp niet direct de hoogste attentiewaarde heeft? Wat lezen ze graag?  En nog belangrijker: welke boodschap komt aan bij welke boer? Imagro weet van wanten en deelde haar uitgebreide kennis van dit communicatiespecialisme. Want boerencommunicatie slaagt alleen als je de Nederlandse boer akelig goed kent.

Kennis vertalen naar praktische punten

Tot zover de theorie. Tijd voor de praktijk. Het redactieteam moest aan de bak met de opgedane kennis van boerencommunicatie. Wij bleven meekijken en hebben hen gecoacht richting een magazine dat de aandacht van de boer trekt. De titel: Slimme Vogels. Geen boer die dat niet van zichzelf vindt. 

Geef de Nederlandse boer vleugels

Wat hebben we gedaan? Marc Janssen: “Dé Nederlandse boer bestaat niet. We onderscheiden vier typen: de Ondernemer, de MVO’er, de Slimme-cijfer-boer en de Doe-boer. Typeringen die we gebruiken om de content te verrijken en te optimaliseren voor de verschillende boeren. In elk artikel hebben we accenten gelegd die deze vier typen aanspreken. Denk aan woordkeuze in quotes, to-do-lijstjes en financiële voordelen. Het zijn deze elementen die je doen besluiten een tekst wel of niet te lezen. Appetizers: de sleutels naar de tekst.”

Het magazine Slimme Vogels is inmiddels verspreid.

Wilt u het lezen?  Lees het hier

“Hartelijk dank voor jullie waardevolle adviezen en input!”

Een tevreden klant