Overgewicht onder jongeren aanpakken

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond pakt overgewicht onder jongeren aan. "We laten jongeren zien, proeven en ervaren hoe lekker gezonde voeding is. Samen met ons gaan de jongeren aan de slag met eten en zorgen we dat de Helmondse jeugd in 2017 actiever en gezonder is dan nu. Het is een actieve en energieke club met een brede focus”, aldus Judith van Heck, conceptontwikkelaar en bureaumanager.

“De kracht van de Stichting is de doe-factor. Niet oeverloos praten en plannen smeden, maar doen."

Doelgroep

“We richten ons op alle jongeren in Helmond; van zuigeling tot 18-jarigen. Dat doen we met een brede, lokale alliantie. Het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs en de gemeente zijn vertegenwoordigd in de Stichting. Het onderstreept het belang van het onderwerp dat Helmond-breed wordt gedragen.”

Doe-factor

“De kracht van de Stichting is de doe-factor. Niet oeverloos praten en plannen smeden, maar doen. De aanpak geeft mij energie en dat zie ik ook bij de mensen om mij heen. Het motiveert en maakt dat ik me graag inzet voor dit doel. Ik kan het echt slecht verdragen als ik kinderen zie die veel te zwaar zijn en daardoor fysiek maar ook mentaal last ervaren. Wat voor toekomst gaan zij tegemoet? Een basisschool waar 30% van de kinderen kampt met overgewicht. Dit moeten we echt niet willen..."

“Door kinderen maar ook hun ouders en begeleiders bewust te maken, hoop ik dat we de trend van toenemend overgewicht kunnen keren. Zoiets eenvoudigs als een promotieactie rondom het drinken van water, boekt bijvoorbeeld veel succes. Als mijn kinderen vertellen dat ze bij de naschoolse opvang voortaan water met fruit er in krijgen in plaats van ranja, denk ik mooi weer eentje overtuigd. We moeten de jeugd gezonder krijgen, dat is geen vraag meer.”

“Deze stichting ‘past’ bij mij. Het sluit aan bij mijn persoonlijke interesses; voeding, gezondheid, lokale betrokkenheid. En tegelijkertijd past het bij het profiel van Imagro. Een maatschappelijk issue. Overgewicht en gezonde voeding. En dat in combinatie met een Can-Do-mentaliteit.”

Wilt u meer weten over de stichting of participeren?
Neem dan contact op met Stichting Helmond Lekker Gezond

Team