Gezonde voeding begint bij een gezonde bodem

N-xt Fertilizers levert een bijdrage aan de productie van gezond voedsel met een pakket vloeibare meststoffen. Een productlijn die wordt ondersteund met een unieke visie op bodemgezondheid en bodemvruchtbaarheid, onderbouwd met veel kennis. Het Veghelse bedrijf heeft een heldere boodschap: je moet niet de planten voeden, maar de bodem voeden en gezond maken. Want alleen een gezonde bodem zorgt voor gezond voedsel.

“Het gezond voeden van de bodem
is de basis voor een vruchtbaar resultaat”

TEDxtalk

Ate Ludwig deelde zijn visie ook tijdens de eerste TEDxtalk in Veghel. Samen met Imagro ontwikkelde Ate een verhaal. Het opende de ogen van vele toehoorders en gaf hen Food4Thought. 

Ate Ludwig, directeur van N-xt Fertilizers: 
“Gezonde voeding voor een gezonde mens begint altijd bij een gezonde bodem. De laatste jaren zijn we bodemgezondheid uit het oog verloren en richten we ons op het produceren van kilo’s. De consument kan hier verandering in brengen door de boer te vragen meer voedingswaarde te leveren in plaats van alleen maar veel kilo’s.”

Kennisplatform

De strategie van het bedrijf: is kennis delen. Passend binnen deze strategie ontwikkelde Imagro een online kennisplatform rondom vruchtbare bodem: www.vruchtbarebodem.nl. Het platform is een bron van kennis en inspiratie om te komen tot een gezonde bodem met een vruchtbaar resultaat.

Wilt u uw verhaal en visie op de juiste manier delen?
Ga dan eens praten met Mathee Kamp.

 

Team