Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
13 oktober 2023

Maak kans op € 1.000,- tot zelfs

€ 50.000,- met jouw win-win-win idee

Elk jaar organiseert het Barth-Misset Fonds een Innovatie Challenge, op zoek naar creatieve ideeën voor een duurzamere veehouderijsector, gericht op dier, boer én milieu. Ben jij student of jonge professional tot 35 jaar oud, en heb jij dat gouden win-win-win idee? Dan is deze challenge iets voor jou! Het goede nieuws: je kunt er € 1.000, - mee verdienen en in tweede instantie zelfs € 50.000,-! De aanmeldtermijn is verlengd naar 5 november.

Duurzame Integrale Vooruitgang

Hoe ziet de veehouderij van morgen eruit? Tijdens deze challenge staan oplossingen voor een toekomstbestendige veehouderij centraal. De ideeën moeten een win- win- win opleveren voor het dier, boer en milieu. Duurzame integrale oplossingen dus. We helpen je op weg om jouw idee uit te werken tot een volwaardige oplossing. Tijdens de challenge neem je deel aan een workshop, verzorgd door experts met kennis uit de sector, waarin je samen praktische stappen zet en tot nieuwe inzichten komt. De acht beste ideeën worden na inzending genomineerd en krijgen een één op één adviesgesprek om tot verdiepende inzichten te komen. Aanmelden kan t/m 5 november 2023.

Maak kans op mooie prijzen

Deze prijzen, uitgereikt tijdens het inspirerende finale-evenement, begin 2024, vormen de opstap naar een toekomst vol mogelijkheden. Maar dat is niet alles - dit evenement biedt je namelijk óók de unieke kans om te brainstormen met vooraanstaande specialisten uit de sector. Je zult ervaringen opdoen, je netwerk vergroten en je creativiteit inzetten om tastbare mijlpalen te bereiken.

Extra: € 200.000,- voor impactvolle projecten

Daar stopt het niet. Buiten deze challenge om, stelt het Barth-Misset Fonds jaarlijks een bedrag van € 200.000, - ter beschikking voor impactvolle projecten die bijdragen aan een toekomstbestendige en diervriendelijke veehouderij. Droom jij altijd al van een sterk idee maar ontbreekt het je aan mankracht of middelen? En ben jij klaar om jouw visie in de praktijk te brengen? Zet dan na deze challenge de volgende stap en dien eenvoudig een vooraanvraag voor jouw project in. Je maakt dan kans op een subsidie tot wel € 50.000, -.

Afgelopen jaar ontving de circulaire boerderij De Goed Gevulde € 50.000,- voor een praktijk-experiment met een strostal voor varkens, De Hoeve Innovatie ontving € 24.000,- voor de bouw van vrijloopkraamhokken met dagontmesting, de Vakbond voor Dieren ontving € 50.000,- voor instructievideo’s voor het signaleren van onbehagen bij koeien en Rodebeek Livar ontving € 20.000,- voor een pilot met wroetgelegenheid voor gespeende biggen in een buitenuitloop.

 

De toekomst van de veehouderij wacht op pioniers zoals jij. Durf groot te dromen, omarm deze kans en bepaal mede de koers van een duurzamere veehouderijsector. Samen kunnen we grenzen verleggen en een positieve impact creëren.

Lees hier meer op de website van het Barth-Misset Fonds. 

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.