Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
24 november 2023

Black friday of second-hand Friday?

Het is weer Black Friday, de dag dat we worden overspoeld met verleidelijke kortingen en deals. Een dag, én tegenwoordig soms zelfs een maand lang, die synoniem staat voor overvloedige aankoop of consumptie. Maar dit jaar wil o.a. IKEA een ander geluid laten horen. In plaats van deel te nemen aan de typische koopgekte, richt IKEA de schijnwerpers op hergebruik en duurzaamheid met een inspirerende boodschap: "Ieder meubel verdient een tweede kans."

In de aanloop naar Black Friday heeft IKEA een innovatieve benadering gekozen door samen te werken met Marktplaats. In plaats van consumenten aan te moedigen om meer te kopen, vragen ze aandacht voor het hergebruiken van bestaande meubels. Het idee is eenvoudig maar krachtig: door bestaande items een tweede leven te geven, verminderen we de druk op nieuwe productie en vermijden we onnodige verspilling. De cijfers spreken boekdelen. In 2023 alleen al zochten Marktplaats-gebruikers maar liefst 8,3 miljoen keer op 'IKEA'. Dit weerspiegelt niet alleen de populariteit van het merk, maar ook de groeiende trend van consumenten die bewust kiezen voor hergebruik.

Ook binnen Imagro hebben we recentelijk al onze stoelen vernieuwd, waarbij een aanzienlijk deel is verplaatst naar thuiskantoren en alle overblijvende bureaustoelen een tweede leven hebben gekregen. Dit initiatief bevordert niet alleen het comfort op de werkplek, maar draagt ook bij aan duurzaam hergebruik van meubilair.

Hoe jij je steentje bij kunt dragen

Laten we deze Black Friday of zelfs maand, een verschil maken. Overweeg om deel te nemen aan de beweging van hergebruik. Kijk rond in je huis of je items hebt die een tweede leven verdienen en deel deze bijvoorbeeld in je whatsapp groepen. Zo blijven ze dichtbij en stoten we minder CO2 uit dan via marktplaats. Mochten je collega’s geen interesse hebben, verkoop ze dan op platforms zoals Marktplaats. Of nog beter, geef ze weg aan iemand die er echt behoefte aan heeft. Door bewuste keuzes te maken, kunnen we allemaal een positieve impact hebben op de planeet.

IKEA's initiatief herinnert ons eraan dat duurzaamheid en Black Friday hand in hand kunnen gaan.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.