Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
5 december 2023

Aanmelden kan tot 18 december 2023

Dutch Dairy Challenge: voormalige deelnemers delen hun ervaringen

In februari 2024 start de nieuwe editie van Dutch Dairy Challenge. Heb jij al een geruime tijd een veelbelovend idee, maar belemmeren tijd, ruimte of financiële middelen je om dit op de markt te zetten? Bezit je kennis die je graag wilt inzetten voor deze nieuwe ideeën? Dutch Dairy Challenge brengt je in contact met vooraanstaande experts en kennispartners, en biedt de gelegenheid om ideeën tot leven te brengen tijdens inspirerende workshops binnen het innovatieprogramma. Aanmelden kan nog tot 18 december 2023!

Benieuwd naar de inzichten en ervaringen van je voorgangers? Lees het hier!

De Wieringer – Ilse Boersen

“Mijn naam is Ilse Boersen, en gedurende deze uitdaging heb ik me gericht op de bedrijfsvoering van ons melkveebedrijf, De Wieringer. Concreet, hoe kunnen we de overgang maken naar een vrijloopstal met horecagelegenheid?"

“Dutch Dairy Challenge is een goede methode om je idee tot verdere uitwerking te brengen. Je maakt met je teamgenoten een plan en stapt hierdoor echt even uit je eigen 'bubbel' om je idee naar een hoger niveau te tillen.”

“Dankzij mijn DDC-team heb ik bijvoorbeeld een enquête uitgevoerd onder mijn volgers op sociale media, wat heeft geresulteerd in een waardevolle dataset voor zowel mijn eigen inzichten als voor toekomstige aanvragen. Tijdens de finale wonnen we de publieksprijs en werd er in Nieuwe Oogst een artikel over ons gepubliceerd. Dit was voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Samen met je coach stel je een helder plan op voor de te nemen stappen. Het wedstrijdelement fungeert als extra motivatie om je idee grondig uit te werken! Ten slotte is het boeiend om met collega-veehouders te overleggen en te ontdekken welke innovatieve ideeën zij hebben.”

KalverENWeij – Hans en Anouk Reinders

“Wij zijn Hans en Anouk Reinders uit Angerlo. Vorige editie hebben we meegedaan aan de Dutch Dairy Challenge, waardoor we de mogelijkheid kregen om ons idee in honderd dagen verder te ontwikkelen. Dit deden we in samenwerking met onze coach, studenten en andere experts. Het was een leerzame, inspirerende en uitdagende ervaring om deel te nemen.”

“Wij roepen iedereen op die een goed idee heeft én deze op professionele wijze met een goed team wil uitwerken, mee te doen aan de Dutch Dairy Challenge 2024!”

“Iedereen kent wel het moment waarop men tijdens het werk overweegt dat dingen anders zouden kunnen. Zo begon ook ons idee. In die periode hadden we een kalf dat extra zorg nodig had, en we besloten het dier onder te brengen in de oude paardenbak. Het kalf knapte hier volledig van op. Dus meld je aan!”

Van Zomerhooi tot Lentekoek – Henri Kuijt en Teunis Mul

“In samenwerking met adviseur Teunis Mul zijn wij de uitdaging aangegaan om zoveel mogelijk gras te voeren en zo min mogelijk krachtvoer. Gedurende honderd dagen krijg je de mogelijkheid om aan je plan te werken, met de ondersteuning van passende adviseurs. Het was een plezierige en leerzame ervaring, waarbij je leert om voorbij de grenzen van je eigen bedrijf te kijken.”

“In honderd dagen jouw verhaal rond maken en dat met ondersteuning van meerdere adviseurs, dat is Dutch Dairy Challenge. Het was leuk, maar vooral erg leerzaam.”

“Betrek anderen erbij, want alleen kun je sneller gaan, maar samen kun je verder komen! Momenteel draait het niet om ons persoonlijke verhaal, maar om het verhaal van het hooi, en we streven ernaar zoveel mogelijk mensen te inspireren.”

Twijfel je nog over jouw deelname? Neem eens een kijkje op de website, of neem contact op met onze collega Eva van Houtum voor al je vragen. 

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.