Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
28 september 2023

Duurzaam ondernemen werkt aanstekelijk

 

Op maandag 9 oktober openen de Demobedrijven Duurzame Landbouw hun deuren voor ondernemers die bezig zijn met de duurzame toekomst van hun bedrijf. Deze dag staat in het teken van alle kansen en mogelijkheden die er zijn om een volgende stap met je bedrijf te zetten. De Landelijke Demodag Duurzame Landbouw wordt georganiseerd tijdens Dutch Food Week, de landelijke themaweek voor landbouw en voedsel.

De Groene Vonk

 

Onder de noemer De Groene Vonk: Duurzaam ondernemen werkt aanstekelijk bundelen de demobedrijven hun krachten om hun verhaal over verduurzaming te delen met ondernemers uit alle sectoren. Op hun bedrijven vertellen zij over risico’s nemen, fouten maken, successen vieren en het creëren van perspectief voor de toekomst van je bedrijf.

 

 

 

 

Boerendiversiteit

De demobedrijven hebben één ding gemeen: ze hebben stappen gezet richting duurzamere bedrijfsvoering. Welke stap zij hebben gezet, en hoe ze die op hun bedrijf hebben geïntegreerd, verschilt per bedrijf en per sector. Iedere ondernemer is natuurlijk anders. Juist in die boerendiversiteit schuilt de kracht van De Groene Vonk. Als je toekomst ziet in drones, bezoek je Akkerbouwbedrijf Bolderdijk. Zoek je nog meer het samenspel met natuur, dan ga je het gesprek aan met het natuurinclusieve melkveebedrijf IJsselvallei. Zo is er altijd wel een demobedrijf waar De Groene Vonk kan overslaan.

Aanmelden

Op de website van groeiennaarmorgen.nl/demobedrijven kunnen geïnteresseerde agrarische ondernemers zich aanmelden voor de Landelijke Demodag Duurzame Landbouw. Op de eventpagina staat een overzicht van de demobedrijven die meedoen, ingedeeld per sector. Agrariërs kunnen op een eenvoudige manier een boerenbedrijf bezoeken en zich laten inspireren door een eerlijk verhaal over duurzaam ondernemen.

Aanmelden voor de Landelijke Demodag Duurzame Landbouw kan hier (de landelijke Demodag Duurzame Landbouw is alleen toegankelijk voor agrarisch ondernemers): https://www.groeiennaarmorgen.nl/demobedrijven/activiteiten/2023/10/9/landelijke-demodag

De Groene Vonk is onderdeel van het programma Groeien naar morgen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en verzorgt de communicatie rondom de Demobedrijven Duurzame Landbouw. Voor vragen of een verzoek om meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben Burger, ruben@imagro.nl, 06 10 04 83 68

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.